„Nopţile de coşmar ale poetului Nicolae Labiş” de Stela Covaci

ian. 31st, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Tracus Arte a apărut volumul de eseistică „Nopţile de coşmar ale poetului Nicolae Labiş” de Stela Covaci.

La vârsta de 21 de ani, în 1956, la începutul unei cariere poetice care se vestea genială, Nicolae Labiş a murit în urma a ceea ce a fost cunoscut drept un banal şi regretabil accident. De-a lungul vremii, au apărut şi voci care au susţinut că tânărul poet a fost asasinat la comanda Securităţii. Încercând să aducă lumină momentele cutremurătoare dinaintea „accidentului” şi a clipelor de agonie trăite de poet în spital, Stela Covaci, bună prietenă a lui Labiş, a adunat o serie de mărturii despre ceea ce unii consideră că a fost asasinarea poetului. Mai mult decât atât, cartea cuprinde texte inedite ale lui Nicolae Labiş, care au fost dicatate în ultimele nopţi de viaţă lui Aurel Covaci, soţul autoarei.

„Cartea este o sinteză a celorlalte şase cărţi pe care le-am scris despre Labiş, cu care am fost colegă la Facultatea de Filologie. Cartea cuprinde ultimele poezii ale lui Labiş, pe care le-a creat în ultimele zile de viaţă. Pe atunci locuia cu viitorul meu soţ, Aurel Covaci căruia i-a dictat aceste opere minunate”. (Stela Covaci)

Număr de vizualizări :1567


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro