“Pentru un sac de oase” de Lluís-Anton Baulenas, lansat la Bucureşti

ian. 24th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 26 ianuarie 2012, ora 18:30, la ceainăria Cărtureşti (str. Arthur Verona nr. 13-15, Bucureşti), va avea loc o seară de literatură catalană contemporană dedicată lui Lluís-Anton Baulenas şi ultimei sale cărţi, “Pentru un sac de oase” , Editura Meteor Press. Autorul va fi în direct cu publicul, prin videoconferinţă, pentru a intra în dialog cu cititorii din România. La eveniment vor participa: Lluís-Anton Baulenas, autorul, Juan Carlos Vidal, director al Institutului Cervantes la Bucureşti, Joan Llinàs Suau, lector la Facultatea de Limbi Străine, Secţia Catalană din cadrul Universităţii Bucureşti şi Iolanda Chioaru, coordonator marketing Meteor Press. Evenimentul este organizat împreună cu Institutul Cervantes.

Publicul va avea ocazia să asculte, în premieră în Bucureşti, lectura unui fragment din textul original al cărţii, în interpretarea autorului însuşi. Lectura în limba română va fi susţinută de Laura Găzdoiu, studentă anul II la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi Străine, Secţia Catalană.

Lluís Anton Baulenas (n. 1958, Barcelona), supranumit de critica europeană cronicarul Barcelonei, este unul dintre cei mai buni romancieri şi dramaturgi catalani la ora actuală. În cursul carierei sale a primit mai multe premii (Documenta, Carlemany, Prudenci Bertrana, Serra d’Or Critics’) dar cel mai important este şi cel mai recent – Premi Ramon Llull – cea mai mare disticţie a scenei literare catalane decernat pentru romanul “Pentru un sac de oase”.

Număr de vizualizări :1183


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro