Vasile Ernu conferenţiază la Universitatea din Barcelona

dec. 16th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 19 decembrie 2011, ora 18.00, la Universitatea din Barcelona, în cadrul cursului de master “Construcció i Representació d’Identitats Culturals”, Vasile Ernu va susţine o prelegere cu titlul “Homo sovieticus, o identitate ideologică”. Evenimentul este organizat de Marie France Borot şi Corina Tulbure, Universitatea din Barcelona.

Joi, 22 decembrie 2011, ora 19.00, la librăria Espai Mallorca (Barcelona), Vasile Ernu va susţine de asemenea o conferinţă pe tema “Despre comunism înainte şi după „moartea” sa”, alături de Rafael Poch de Feliu, ziarist La Vanguardia, corespondent pentru Europa de Est, Rusia şi China, autor, printre altele al cărţii “La Gran Transición, Rusia 1985-2002”, Editura Planeta Critica, Barcelona.

Cu acest prilej, Ernu va vorbi despre viaţa cotidiană în URSS, având ca punct de plecare volumul “Născut în URSS”, apărut de curând la editura Akaldin, Spania, cu titlul „Nacido en la URSS” (traducere de Corina Tulbure). Rafael Poch de Feliu va aborda tema viitorului comunismului după mitul „sfârşitului istoriei”. Moderator: ziaristul Roger Mateos.

Evenimentul este organizat de Casa de l’Est, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Madrid şi al Editurii Akal.

Născut în URSS” reprezintă debutul lui Vasile Ernu (Polirom, 2006, ediţia a II-a în 2007, ediţia III-a în 2010). Volumul a fost distins cu Premiul pentru debut al României literare şi cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. Nominalizări: Premiul de debut al revistei Cuvântul, Premiul pentru Roman şi Memorialistică al revistei Observator cultural şi Premiul Opera Prima al Fundaţiei Anonimul.

Număr de vizualizări :1413


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro