„Pink Floyd în roşu” de Michele Mari, un roman experimental dedicat legendarei trupe

dec. 4th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, în cadrul colecţiei „Biblioteca Polirom”, în traducerea Ceraselei Barbone, a apărut volumul „Pink Floyd în roşu” de Michele Mari, roman experimental dedicat legendarei trupe. „Pink Floyd în roşu nu este doar o biografie de grup sau o istorie foarte bine documentată a vieţii membrilor săi, ci un roman bine construit, care echilibrează perfect relaţia dintre realitate şi ficţiune.” (Grazia)

„Roman de ficţiune sprijinit de o documentare solidă, „Pink Floyd în roşu” este conceput ca o suită de mărturii atribuite unor personaje reale – de la membrii formaţiei până la cei care au avut doar în treacăt legatură cu grupul – sau imaginare – de la siamezi, un monstru cu două capete, până la protagoniştii cântecelor lor. Cu fiecare intervenţie, aflăm tot mai multe despre istoria grupului Pink Floyd şi despre influenţa pe care Syd Barrett a avut-o asupra acestuia, dar şi amănunte despre lumea muzicii rock.” (Corriere della Sera)

Prozator, poet şi critic, Michele Mari s-a născut în 1955, la Milano. Predă la Universitatea de Stat din Milano, domeniul său de interes fiind literatura italiană a secolului XVIII. În 1989 îi apare primul roman, „Di bestia in bestia”, urmat de „Iovenia pien d’angoscia a rimirarti” (1990), „La stiva e l’abisso” (1992), volumul de povestiri „Euridice aveva un cane” (1993), apoi „Filologia dell’anfibio” (1995), „Tu, sanguinosa infanzia” (1997), „Rondini sul filo” (1999), „Tutto il ferro della torre Eiffel” (2002), „Verderame” (2007), recompensat cu prestigiosul premiu Grinzane Cavour, şi „Rosso Floyd” (Pink Floyd în roşu), cel mai recent roman al său, din 2010.

Număr de vizualizări :1514


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro