Lavinia Bârlogeanu lansează „Nodurile lunii”, la Librăria Bastilia

dec. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 15 decembrie 2011, ora 18:00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului „Nodurile lunii. Roman apolitic, academic şi esoteric” de Lavinia Bârlogeanu, Editura Tracus Arte. Volumul va fi prezentat de Bianca Burţa-Cernat şi Ovidiu Şimonca. Lectură din volum: actriţa Alexandra Fasola.

Lavinia Bârlogeanu s-a născut la Reşiţa, la 29 ianuarie 1963. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti şi, în prezent, este profesor universitar la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul aceleiaşi universităţi. În perioada 2002-2003 face studii postdoctorale în semiostilistica şi antropologie culturală la Universitatea Paris 4 Sorbona şi la Universitatea Paris 5 „René Descartes“. Din anul 2003 este cercetător asociat la laboratorul Langues – Musiques – Sociétés, o unitate mixtă de cercetare a Universităţii Paris 5 şi a Centrului National de Cercetare Ştiinţifică din Franţa. Lavinia Bârlogeanu a coordonat mai multe proiecte internaţionale de cercetare, finanţate de Agenţia Universitară Francofonă şi de Guvernul României prin Departamentul de Relaţii Interetnice. Din anul 2009 Lavinia Bârlogeanu este evaluator de programe de cercetare în cadrul A.U.F.

A publicat în anul 2001 volumul Psihopedagogia artei la Editura Polirom. Urmează volumele Antropologie sub semnul valorii, în 2004 (Editura Trei) şi Strategii identitare şi interculturalitate în spaţiul românesc, în 2005 (Editura Humanitas). A coordonat volumele Identité et globalisation (2005, Editura Humanitas) şi Interculturalité – études, recherches, expériences (2007, Editura Universităţii din Bucureşti). A publicat studii şi articole în reviste internaţionale şi în volume apărute la prestigioase edituri din Franţa, Germania şi Canada. Nodurile Lunii. Roman apolitic, academic şi esoteric reprezintă debutul literar al Laviniei Bârlogeanu.

Număr de vizualizări :1511


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro