„A pierde e o chestiune de metodă” de Santiago Gamboa

dec. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Paralela 45, în colecţia „Ficţiune fără Frontieră”, a apărut romanul „A pierde e o chestiune de metodă ” de Santiago Gamboa, în traducerea Mihaelei Săcuiu.

Al doilea roman al scriitorului columbian Santiago Gamboa, “A pierde e o chestiune de metodă” (1997), este cel care i-a adus recunoaşterea internaţională. Scris în maniera noii generaţii de prozatori latinoamericani care a decis să se despartă de realismul magic şi, în cazul tinerilor scriitori columbieni, mai ales de influenţa lui Gabriel Garcia Marquez, romanul este o descriere lipsită de patimă, dar şi de lirism a societăţii columbiene actuale. Combinând tehnici narative diverse, folosind umorul negru şi ironia specifice romanului poliţist american în descendenţa căruia se situează, romanul lui Santiago Gamboa nu oferă doar fişa clinică a corupţiei unei societăţi întregi, ci şi istoria eşecului personajelor sale, acea istorie secretă a indivizilor ce nu intră în manualele de istorie, pentru că, aflându-se printre pierzători, nu ei sunt cei care scriu istoria.

Număr de vizualizări :1970


One Comment to “„A pierde e o chestiune de metodă” de Santiago Gamboa”

  1. […] multe detalii despre acest volum găsiţi aici. vizualizari: […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro