Festivalul „Filmul de Piatră”, ediţia a treia (5-8 ianuarie 2012)

dec. 22nd, 2011 | By | Category: Postcard

În perioada 5-8 ianuarie 2012, în sala Calistrat Hogaş a Consiliului Judeţean Neamţ (Str. Alexandru cel Bun nr. 27, Piatra Neamţ), va avea loc ediţia a treia a festivalului „Filmul de Piatră”, iniţiat şi coordonat de regizorul Andrei Dăscălescu. În urma selecţiei, în concursul final au fost incluse 55 de scurtmetraje. Juriul va fi alcătuit din: Ana Ularu, Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor, Aurelian Nica, Virgiliu Mărgineanu şi Ticu Lăcătușu. Au fost selectate 15 filme la categoria Ficțiune, 10 la Animație, Experimental şi Videoclip, 9 la Documentar și 8 în noua categorie dedicată sporturilor extreme. Totodată, va exista şi o secţiune necompetiţională, incluzând 14 filme. Evenimentul este singurul de gen dedicat exclusiv filmelor produse în România sau Republica Moldova.

Iniţiat şi coordonat de regizorul Andrei Dăscălescu, acesta a spus că „ediţia 3.0 este de departe cea mai prolifică de până acum, cu un record de scurtmetraje înscrise, dar şi cea mai competitivă (…) Nivelul filmelor înscrise a fost neaşteptat de bun, semn că din ce în ce mai mulți tineri sunt inspirați să se exprime prin imagini şi sunet. Selecţia este una eterogenă, de la tematică la stilistică și mijloace tehnice”.
Intrarea la toate programele este liberă, cu excepţia festivităţii de închidere, la care intrarea se face pe bază de invitaţie sau acreditare.

Pe lângă secţiunile din competiţie, evenimentul va mai include concerte (Partizan, URMA, Electric Fence), petreceri cu proiecţii multimedia (Matze și Dan Basu) şi o întâlnire-eveniment cu Draga Olteanu Matei, moderată de criticul de film Angelo Mitchievici. Spectatorii se vor bucura de secvenţe din filmele cele mai îndrăgite în care actriţa a fost protagonistă.

Filmul de Piatra 3.0 va aduce şi cele mai bune scurtmetraje de la festivalurile prietene Next, Anim’est, ShortsUP şi BIEFF, dar şi filme de groază de la TIFF „Umbre” sau filme pentru copii de la Kinodiseea.
Pe lânga programul oficial, invitaţii şi participanţii se vor mai bucura de mini-evenimente la patinoar şi pe pârtia de schi, de plimbări cu telegondola şi de un concept unic în România: Sauna Party.

Detalii pe www.filmuldepiatra.ro

Număr de vizualizări :1306


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro