ONB lansează o aplicaţie pentru smartphone-uri

nov. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Cu ocazia aniversării a 90 de ani de la instituţionalizare, Opera Naţională Bucureşti lansează o aplicaţie pentru smartphone-uri, în premieră în România, fiind vorba despre un supliment care promovează spectacolele operei într-un mod modern.


Opera Naţională Bucureşti sărbătoreşte în acest an 90 de ani de la oficializare. Spectacolul inaugural ce a marcat instituţionalizarea teatrului liric bucureştean a avut loc în data de 8 decembrie 1921, titlul ales fiind „Lohengrin” (Richard Wagner), interpretat atunci sub bagheta lui George Enescu însuşi. La aniversarea celor 90 de ani de la acest moment istoric, ONB organizează o gală de premiere a foltilor angajaţi ai teatrului (cu acces liber în limita locurilor disponibile) – 27 noiembrie 2011, urmată în data de 3 decembrie 2011 de reprezentaţia-eveniment cu „Lohengrin” şi de o Gală de Balet – 8 decembrie 2011.
Pentru a oferi spectatorilor o supriză la această aniversare, ONB, în colaborare cu firma mobile OUTLOOK, prin unul dintre brandurile sale, euro-strategic.com, va acorda pentru fiecare bilet achiziţionat pentru unul dintre cele doua spectacole – „Lohengrin” (3 decembrie) şi „Gala de Balet” (8 decembrie) – un supliment care promovează ONB în varianta modernă.
Astfel, a fost dezvoltată o aplicaţie ce permite oricărui utilizator de smartphone high-end (telefon mobil multimedia multifuncţional, Android sau iPhone) să sărbătorească acest moment special. Astfel, va putea fi vizualizat un model 3D cu logo-ul ONB şi se va asculta unul dintre cele mai cunoscute fragmente de operă – „Brindisi” din „La Traviata” (Giuseppe Verdi), procedeul fiind posibil prin intermediul tehnologiei inovatoare de tip Augmented Reality şi QR Code.
Iniţiativa de a personaliza un bilet la un spectacol cu o aplicaţie de acest tip este o premieră absolută în România.

Număr de vizualizări :1104


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro