Lansarea albumului şi vernisarea expoziţiei “Sinteze contemporane – artă românească”, la Palatul Parlamentului

nov. 13th, 2011 | By | Category: Proiecte

Marţi, 15 noiembrie 2011, ora 17:00, în sala Constantin Brâncuşi a Palatului Parlamentului din Bucureşti, va avea loc expoziţia şi lansarea albumului “Sinteze contemporane – artă românească”, organizator Uniunea Artiştilor Plastici din România. Prezintă: Alexandra Titu şi Constantin Prut.

Fără a-şi propune o temă de prospectare sau un concept de transpus prin mijloacele imaginii, artiştii invitaţi, pictori în această selecţie ce inaugurează o serie de tabere de creaţie integrate proiectului mai larg, axat pe prezentarea artei româneşti contemporane, au pus în evidenţă, dincolo de diferenţele inevitabile, o convergenţă a explorărilor de atelier sub autoritatea esteticului, ca domeniu de legitimare a creaţiei.

Căutările lor sunt legate de ofertele suprafeţei, fie preocupându-se de tentativele de a instaura un spaţiu care să contextualizeze obiectul, figura, semnul, fie, pe de altă parte, permiţând maselor şi traseelor picturale să instaureze o suprafaţă materializată, în a cărei densitate supravieţuiesc şi transpar, eventual, fragmente mai autoritare sau mai aluzive de figură, ca în ”Autoportretul” lui Liviu Nedelcu, persistând parţial unei invazive mase cromatice dinamice, sau în palimpsestele unor istorii (fără identitate actuală) din pictura lui Petru Lucaci, unde tuşe şi stropi de umbră indică noi suprafeţe ce se oferă inscripţionării şi lecturii.

Număr de vizualizări :1217


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro