George Bălăiţă şi Marin Mălaicu-Hondrari, invitaţii emisiunii „Literatura de azi”

nov. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 14 noiembrie 2011, scriitorii George Bălăiţă şi Marin Mălaicu-Hondrari sunt invitaţii criticului literar Daniel Cristea-Enache în cadrul emisiunii „Literatura de azi”, difuzată de la ora 20.00 la TVR Cultural. Producătorul emisiunii: Carmen Dăncescu.


„George Bălăiţă pendulează cu uluitoare uşurinţă între farsă şi tragedie, între burlesc şi grav. Are o frenezie senzorială, o mobilitate intelectuală şi o nelinişte imaginativă la limita nevrozei, ştie să inducă suspiciunea şi teroarea şi mai ales cum să nască legenda”, scrie criticul literar Eugen Negrici. Cărţile comentate sunt două volume din colecţia Opere de la Editura Polirom: “Marocco”, I-II, cu o prefaţă de Nicoleta Sălcudeanu.

„Poet în fibra lui intimă, dar atras irezistibil de roman, Marin Mălaicu-Hondrari este un spirit cultivat, puternic interiorizat. Marele său atu este forţa interioară, dublată de o capacitate neobişnuită de esenţializare a experienţelor-limită”, observă criticul literar Paul Cernat. Moderatorul Daniel Cristea-Enache discută cu originalul poet şi prozator afirmat în ultimii ani despre romanul “Apropierea” (Editura Cartea Românească, 2010).

„Nu te poţi deprinde cu scrisul. Dacă ieri ai scris o pagină grozavă, nimeni şi nimic nu te poate asigura că mâine se va întâmpla la fel. Aştept eu prea multe lucruri extraordinare? Da, da; şi asta numai gândindu-mă că nu încetez a crede într-o iubire fără sfârşit, în vis şi în poezie. Aşa cum nu încetez a crede în autor-carte-cititor, acest triunghi amoros de o tensiune aproape insuportabilă”, mărturiseşte autorul. Romanul “Apropierea” a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural şi este în curs de ecranizare.

Număr de vizualizări :1478


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro