Cum putem scăpa de Nobel-ul Poporului?

nov. 13th, 2011 | By | Category: La Țintă!

Am rămas trăsnit când l-am văzut la OTV pe George Astaloş, împopoţonat cu banda de etern breaking-news a postului: scriitor român nominalizat la Premiul Nobel pe 2011. Mai jos, pe o altă bandă aiuritoare, o întrebare ademenitoare pentru fanii partidului- televiziune îndemna elitele să vină spre Partidul Poporului. Pot înţelege nevoia de promovare a unui scriitor precum George Astaloş, care ştie mai bine decât Dan Diaconescu cum e cu nominalizările pentru Nobel-ul literar. Acestea pot fi făcute de (aproape) orice instituţie de cultură şi editorială. Numărul celor propuşi este de ordinul miilor, Academia Nobel reţinând doar 50 de nominalizări care nu sunt făcute publice. Mai mult, lista anuală de nominalizări  e făcută publică numai după 50 de ani de la desemnarea câştigătorului din anul respectiv. Nu înţeleg, însă, pasivitatea CNA de a lăsa, zi de zi, un post de televiziune să facă, în modul cel mai greţos şi deşănţat, prozelitism pentru Partidul Poporului. Iar întrebarea dacă vor veni tot mai mulţi reprezentanţi ai elitelor culturale în Partidul Poporului nu e nici non-sens, ci numai şi numai prost gust. Intelectualii autentici nu au ce căuta lângă „răspopiţii” care merg la OTV. CNA trebuie să oprească cu grăbire partizanatul şi prozelitismul evident al OTV pentru Partidul Poporului!

Pe lângă tabloidizarea aspectelor intime ale vieţii, de care se face vinovată televiziunea OTV, iată ce ne mai lipsea: tabloidizarea subiectului de cultură şi a celui spiritual. Ce-i lipsea chelului acultural născut în oraşul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti? Tichia de mărgăritare a unor spectacolmani şi egolatri cu ifose şi spoieli culturale, care s-au smintit din nevoia de a se promova oricând şi oricum!
Încerc să îmi imaginez cum ar arăta România cu un ministru al culturii pus de Dan Diaconescu. În plină şedinţă de Guvern, ar veni o secretară recrutată la Miss Plajă care i-ar înmâna titularului de la cultură următoarea ştire de pe pagina web oficială a televiziunii-partid: „Actorul Costin Marculescu ma hartuieste sexual si are sida!”.
România este într-o prăpastie politică, economică şi morală şi din pricina kitsch-ului şi a non-valorii promovate de OTV şi suratele ei tabloide. Cum putem scăpa de OTV? Prin reglementare şi invizibilizare!

Dan Mircea CIPARIU

Număr de vizualizări :1310


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro