„Aşteptând Zorile” – Cel mai bun scurtmetraj la Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus

nov. 8th, 2011 | By | Category: Postcard

Scurmetrajul „Aşteptând Zorile”, in regia lui Mihai Sofronea, a fost desemnat câştigătorul secţiunii de scurtmetraj în cadrul Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus (Germania). Aflat la ediţia cu numărul 21, Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus este cel mai important festival din lume dedicat Europei de Est.

Juriul, compus din Jan Harlan (producătorul executiv al lui Stanley Kubrik), Pavel Jech (decanul prestigioasei FAMU Praga) şi Irina Potapenko (actriţă), a decernat premiul pentru cel mai bun scurt metraj filmului « Aşteptând zorile », în regia lui Mihai Sofronea, apreciind îndeosebi mijloacele simple, dar riguros folosite pentru a surprinde esenţa unei poveşti de dragoste şi de ruptură.
Ana îl iubeşte pe Radu, dar s-a îndrăgostit de altcineva. Radu este lovit ca de fulger. Oare (cum) vor ieşi din acest impas? « O bătălie oarbă a emoţiilor, un strigăt surd, doi actori minunaţi.» (Karin Fritzsche, selecţioneră a Festivalului).

Cei doi actori sunt Elena Popa şi Adrian Văncică. Imaginea este semnată Toni Cartu, scenografia Cezara Armaşu, montajul Doina Zavadschi şi sunetul Marius Obretin. Mihai Sofronea semnează atât scenariul, cât şi regia.

În discursul rostit pe scena Festivalului, regizorul a ţinut să mulţumească întregii echipe, fără de care acest film independent nu ar fi putut exista. «… Acest premiu mă bucură mult, pentru că demonstrează încă o dată că mai importantă decât bugetul este povestea, şi mai importantă decât povestea este emoţia pe care filmul o poate transmite », a mai adăugat Mihai Sofronea.

« Aşteptând Zorile » este o producţie independentă Danubius Film, în parteneriat cu Animotion Production, Videolink, Panalight şi MLK Sound Production. Producători: Adina Dulcu, Cosmin Ionescu şi Mihai Sofronea; producător executiv: Adrian Smarandache.
Scurtmetrajul „Aşteptând Zorile” a avut premiera mondială în luna octombrie, la Festivalul Internaţional de Film de la Bogota, în cadrul ediţiei cu număru 28, unul dintre cele mai bine cotate festivaluri de film din America de Sud.

Număr de vizualizări :1167


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro