„HandGun” de Bogdan Raţă, în locul statuii lui Lenin

nov. 18th, 2011 | By | Category: Proiecte

Joi, 17 noiembrie 2011, Piaţa Presei Libere din Bucureşti ,a prins din nou viaţă, prin vernisarea unei sculpturi de mari dimensiuni – HandGun, realizată de artistul Bogdan Raţă, în cadrul „Proiect 1900”. Lucrarea a fost amplasată pe soclul pe care, în timpul regimului comunist, se afla statuia lui Lenin. Curator: Ioana Ciocan.


„HandGun” de Bogdan Raţă a fost lucrarea cu numărul zece în cadrul primei serii de evenimente din „Proiect 1900” al cărui curator este Ioana Ciocan. Prin demersul său şi prin acest proiect, artista încearcă să redea Bucureştiului câteva dintre locurile care, vreme de mulţi ani, în regimul comunist, erau adevărate centre de interes.

Actuala Piaţă a Presei Libere este unul dintre aceste locuri. În cadrul seriei de 10 artişti-10 evenimente artistice, pe soclul pe care se afla statuia lui Lenin au fost amplasate, pentru câteva săptămâni, mai multe lucrări de artă. „HandGun”, lucrarea lui Bogdan Raţă, a fost ultima dintre ele, o sculptură în polistiren, de mari dimensiuni, care poate fi admirată timp de câteva zile în spaţiul public în care a fost amplasată.
Mai multe detalii despre „Proiect 1900” şi alte lucrări găsiţi aici

Număr de vizualizări :4264


2 Comments to “„HandGun” de Bogdan Raţă, în locul statuii lui Lenin”

 1. Casa Scânteii este un viol arhitectural sovietic asupra Bucurestiului, capitala României Regale ocupate când am pierdut Razboiul Sfânt, dus impotriva ambelor totalitarisme.
  De aceea, solutia corecta urbanistic ar fi a pune candva in locul lui Lenin pe Soljenitin, un bronz perfect clasic, românii dând astfel o lectie de cultura si inteligenta nu numai Estului.

 2. j.r spune:

  tot un rus ?? potrivit cu sculptura.
  parerea adecvata a unui Pastorel :

  „te-am pus acolo sus
  nu fiindc-ai fi soarele
  ci fiindca-ti put picioarele
  tu-ti *….”

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro