„Istoria cărţilor” de Martyn Lyons

nov. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Art a apărut volumul „Istoria cărţilor” de Martyn Lyons, un volum bogat în ilustraţii care descrie evoluţia dar şi rolul şi infulenţa cărţilor în lume.

Timp de 2.500 de ani, cărţile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa şi a distra. Acest volum, bogat ilustrat, explorează una dintre cele mai versatile, folositoare şi durabile tehnologii inventate vreodată. Istoria cărţilor descrie evoluţia şi influenţa cărţilor în lume, de la tăbliţele cuneiforme din Sumer şi dezvoltarea caracterelor mobile până la revoluţia informatică din timpurile moderne.
Printre ilustraţiile alese cu grijă pentru această carte, se află codexurile maiaşe, suluri de papirus egiptene, manuscrise medievale cu anluminuri, capodopere ale tiparului timpuriu realizate de Gutenberg şi Aldus Manutius, atlase din epoca marilor călători şi exploratori, abecedare şi cărţi pentru copii, cărţulii de 10 cenţi şi volume manga, o serie de romane, de la Don Quijote până la Level 26, primul „roman-digi“ din lume, şi multe altele. .

Martyn Lyons este un important istoric al cărţii. S-a născut la Londra, a urmat cursurile Universităţii Oxford, iar acum este profesor la School of History and Philosophy din cadrul Universităţii New South Wales, Sydney, ţinând cursuri în calitate de profesor invitat în Franţa, Anglia, Brazilia şi Spania. A publicat numeroase titluri despre istoria cărţii şi a lecturii, printre care: Readers and Society in Nineteenth-Century France: Workers, Women, Peasants (2001), Ordinary Writings, Personal Narratives: Writing Practices in 19th- and Early 20th-Century Europe (2007).

Număr de vizualizări :1249


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro