„Trofeul” de Adrian Christescu, lansat la Avant-Garde

oct. 12th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 13 octombrie 2011, de la ora 18.00, la librăria Avant-Garde (Str. Lăpuşneanu, nr. 16, Iaşi), va avea loc lansarea volumului de povestiri „Trofeul” de Adrian Christescu (Editura Artprint), câştigător al premiului de debut în proză la Salonul Internaţional de Carte Românească, Iaşi, 2011. Invitati: Nicolae Tomescu, redactor-şef Radio Iaşi, Cătălin Bordeianu, director Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi”, Iaşi. Moderator: Claudiu Christescu, secretar literar Teatrul Naţional din Bucureşti.

„Adrian Christescu este unul dintre meşteşugarii rari care, din umbre şi din slove, s-a priceput să ţeasă o funie narativă, pe care o întrebuinţează în mod onorabil, pe alocuri redutabil. Folosindu-se de serviciile ei, acest ardelean moldovenizat demonstrează astăzi că are forţa şi abilitatea de a-l trage pe cititor după sine, cale de câteva zeci şi zeci de pagini.
Aş îndrazni chiar să spun că înzestratul autor s-a priceput să împletească nu doar una, ci mai multe funii narative: prima cu o lucrătură puternică şi trainică, a doua cu fir ironic şi satiric, a treia cu aţa subţire şi delicată, lucrată cu migală, sub o lupă de giuvaiergiu. Ţara noastră este una paradoxală, numărând cu certitudine mai mulţi politicieni decât alegători, şi mai mulţi scriitori decât cititori. În plus, vremurile de acum se dovedesc crâncene pentru artă, în general, şi pentru literatură, în special. De aceea, cu scuzele de rigoare, încă nu mă pot pronunţa dacă acela care alege, în aceste condiţiuni de-o rară vitregie, să debuteze literar merită să fie felicitat sau, dimpotrivă, internat într-un ospiciu de maximă siguranţă.” (Cătălin Mihuleac)

Număr de vizualizări :1624


One Comment to “„Trofeul” de Adrian Christescu, lansat la Avant-Garde”

  1. […] articolul integral aici: {sondaj avangarde} – Google Blog Search « Trăiţi bine? | […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro