“Operele alese ale lui T.S. Spivet” de Reif Larsen

oct. 9th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Vellant a apărut volumul “Operele alese ale lui T.S. Spivet” de Reif Larsen, în traducerea lui Bogdan Perdivară. “Operele alese ale lui T.S. Spivet” spun o poveste extraordinară: captivantă, fermecătoare, amuzantă şi atât de emoţionantă. O poveste despre misterele vieţii, mari sau mărunte, şi despre cum încearcă un băiat cu un telescop, patru compasuri şi un teodolit să le descifreze. După o traversare de la vest la est a Americii, T.S. realizează că, în ciuda rigorii sale analitice, lumea din jurul său rămâne un mister.

“Iată o carte care face imposibilul: îi combină pe Mark Twain, Thomas Pynchon şi pe Little Miss Sunshine. Romanele bune îţi ţin companie; dar cele mari sunt ca un cadou pentru cititorii care au norocul să le găsească. Cartea asta e o comoară.” (Stephen King)

Ocupaţia preferată a lui T.S. Spivet este cartografia, disciplină în care excelează, fie că  e vorba de redarea apelor curgătoare din nordul Montanei, sau de reprezentarea grafică a conversaţiilor din timpul cinei. Însă, când cei de la Institutul Smithsonian îl sună pentru a-l anunţa că va primi prestigiosul Premiu Baird, T.S. nu are curajul să le mărturisească vârsta sa reală, în totală discordanţă cu CV-ul încărcat. Aşa că porneşte într-o adevărată odisee cu trenul de marfă de-a lungul Americii pentru a ajunge la Washington şi a-şi ridica premiul. Este un itinerar al descoperirii de sine, dar şi o simfonie a topografiei, geologiei şi a istoriei americane, de la indienii navajo la McDonalds-urile care îl fascinează pe T.S. cu tridentul lor de lumină.

Reif Larsen a scris Operele alese ale lui T.S. Spivet la vârsta de 28 de ani. A studiat la Universitatea Brown şi a predat la Universitatea Columbia unde îşi pregăteşte doctoratul în literatură. Este producător şi regizor al mai multor documentare desfăşurate în S.U.A., Marea Britanie şi în Africa Subsahariană.

Număr de vizualizări :1134


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro