„Fotoreportaj în oraş”

oct. 9th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 15-17 octombrie 2011, la librăria Avant-Garde (Str. Lăpuşneanu nr. 16, Iaşi), se va desfăşura atelierul  pentru copii „Fotoreportaj în oraş”. Atelierul este susţinut de fotograful Mihaela Bucătaru, fiind conceput pentru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

Programul atelierului:
Sâmbătă, 15 octombrie 2011, ora 13:00
Atelierul foto propriu-zis (3 h, cu pauze)- partea teoretică în librărie, partea practică pe Strada Lăpuşneanu. Copiii vor afla informaţii despre fotografia de reportaj, despre cum să vizualizeze un eveniment, ce au voie să fotografieze şi ce au voie să facă apoi cu fotografiile, despre cum pot spune o poveste prin fotografii, despre butoanele aparatului foto, despre trucuri pentru fotografii reuşite.

Duminică, 16 octombrie 2011
O zi liberă la fotografiat subiecte din oraş, o zi în care copiii pot experimenta cu aparatul foto, punând în practică informaţiile aflate sâmbătă. Pot fotografia ce le place, încercând să spună povestea oraşului în sărbătoare.

Luni, 17 octombrie 2011, ora 17:00
Întâlnire în librarie pentru a vizualiza şi comenta fotografiile realizate de copii.
Fiecare copil va selecta 12 fotografii preferate din cele făcute cu o zi înainte şi le va aduce pe suport CD/DVD sau stick. Dintre cele 12 fotografii (grupate într-un fişier cu numele copilului), fiecare va desemna o fotografie care să participe la concursul “Cea mai reuşită fotografie“. Aceasta va fi singura din fişier care va fi denumită printr-un titlu.

Copiii cu “Cel mai reuşit fotoreportaj” vor fi premiaţi:
Premiul I – un aparat foto cu film, de unică folosinţă.
Premiul al II-lea – o ramă foto 20x30cm.
Premiul al III-lea – un calendar 2012 cu fotoreportajul câştigătorului.

18-31 octombrie 2011
Expoziţie în librărie cu fotografiile copiilor participante la concurs, unde vor putea fi admirate de către toţi vizitatorii.

Concurs foto. Fotografiile alese de copii vor fi încărcate pe Facebook la profilul MB Photography. Profilul este public, astfel încât orice utilizator Facebook poate vota fotografia favorită din concurs, cu un “Like“. Fotografiile cu cele mai multe “Like-uri”, vor fi considerate câştigătoare. Concursul se desfăşoară din data de 18 octombrie 2011 – ora 8:00 până în data de 31 octombrie 2011– ora 21:00.

Se vor acorda premii pentru “Cea mai bună fotografie”:
Premiul I – un aparat foto cu film, de unică folosinţă.
Premiul al II-lea – o ramă foto 20x30cm.
Premiul al III-lea – un calendar 2012 cu fotoreportajul câştigătorului.

1 noiembrie 2011, ora 17:00
Decernarea premiilor. Tombolă cu premii în cărţi oferite de Editura Gama.

Înscrierile se fac în librărie, până joi, 13 octombrie 2011, inclusiv.

Număr de vizualizări :1110


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro