„Târgul de fete” de Ioan Godea şi Narcisa Ştiucă

sept. 6th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La editura Dacia XXI, în colecţia „Antropologie. Folclor, Etnologie”, a apărut volumul „Târgul de fete” de Ioan Godea şi Narcisa Ştiucă.

„Mai presus de incontestabilele funcţii economice apărute târziu, spre sfârşitul secolului XVIII sau chiar la începutul secolului XIX, aceasta era un veritabil şi prestigios cadru de socializare nu numai pentru că era amplasat la întretăierea căilor montane de acces, ci mai ales pentru că perpetua practici tradiţionale în crearea alianţelor fiind, în acelaşi timp, un „târg de două ţări”, un „târg al fetelor” şi „o nedeie a nedeilor”, adică o sumă a sărbătorilor săteşti care, părăsind vetrele originare, au urcat pe plai într-o reunire festivă, solemnă şi strălucitoare.” (Ioan Godea)

Număr de vizualizări :1840


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro