Turneul suedez al Hertei Muller

aug. 2nd, 2011 | By | Category: Eveniment

În toamna acestui an, scriitoarea Herta Muller va fi prezentă în Suedia, în cadrul unui turneu literar, primul eveniment la care va participa fiind Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg, la care scriitoarea va lua parte ca invitat de onoare. Turneul suedez al Hertei Müller este organizat de Institutul Cultural Român de la Stockholm, în parteneriat cu Târgul de Carte Bok & Bibliotek, Scena Internaţională a Scriitorilor şi editura Wahlstrom & Widstrand.

Sâmbătă, 24 septembrie 2011, la ora 13.00, va Herta Muller discuta cu Péter Nádas şi Aris Fioretos despre “limbă ca Heimat”, iar duminică, 25 septembrie, la ora 12.00, îşi va lansa două noi apariţii în limba suedeză: cartea de debut Niederungen, republicată acum în Suedia în versiune revizuită şi necenzurată, şi volumul de eseuri Hunger und Seide. La lansare va mai participa scriitorul suedez Anders Olsson, membru al Academiei Suedeze. Întâlnirile Hertei Muller cu cititorii suedezi vor continua pe 27 septembrie la Stockholm, cu o discuţie care va avea loc pe Scena Internaţională a Scriitorilor şi care va fi condusă de Ingrid Elam, critic şi istoric literar.

Număr de vizualizări :1237


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro