“Camera 1306 [I am myself]” de Cosmin Manolescu, la Hotel InterContinental București

aug. 2nd, 2011 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, 13 august 2011, ora 16:00, la Hotel InterContinental București, va avea loc un sepctacol-instalație pentru o cameră de hotel, intitulat “Camera 1306 [I am myself]” de Cosmin Manolescu, cu Catrinel Catana, Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău. Evenimentul este o producție Paradis Serial 2011, cu sprijinul Fundației Gabriela Tudor & Centrului Național al Dansului București.

“Spectacolul lui Cosmin Manolescu vine în continuarea puținelor demersuri locale de  chestionare a rolului mișcării in definiția dansului, așa cum s-a modificat ea în ultimul deceniu. Camera 1306 – I Am Myself pune în centrul atenției corpul aflat într-un spațiu privat, mută accentul pe subiectivitatea performerului și, în același timp, schimbă poziția privitorului din cea de spectator în cea de voyeur ce violează intimitatea, o transformă – prin simpla sa prezență – în spectacol și modifică permanent pe parcursul reprezentației raporturile de forțe din interiorul acesteia’’. (Cristina Modreanu)

„(…) ceea ce se întâmplă acolo e după puterea imaginaţiei fiecăruia, lucru care face conexiunea cu celebrul film al lui Wong Kar Wai, 2046, în care nu se ştie exact ce exprimă titlul, o cameră de hotel, un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios şi cu siguranţă, fragil.” (Oana Stoica).

Trailerul spectacolului poate fi vizionat la pagina web: http://www.youtube.com/watch?v=b5NQCdRyFNs]

Număr de vizualizări :1301


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro