Tabără de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale pentru Copiii şi Tinerii cu Dizabilităţi

aug. 18th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 24 – 28 august 2011, Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează cea de-a III-a ediţie a Taberei de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale: Fără limite – Împreună  întru Tradiţie”. Acest proiect este coordonat de Raluca Andrei, pedagog muzeal.

Manifestarea este dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară. Astfel, la această ediţie, vor fi alături de noi Centrul Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi Diakoniewerk, Centrul de Consiliere, Sprijin şi Intervenţie Terapeutică şi Socială în Autism – Asociaţia Pasărea Phoenix, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Turnu Roşu, Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi din Mediaş, Societatea de Binefacere Diakonia şi Fundaţia Un Copil, O Speranţă. Participanţii vor avea ocazia să înveţe câteva dintre meşteşugurile tradiţionale: confecţionat măşti, obiecte din lut, păpuşi din aţă şi pictură pe sticlă.

De asemenea, ei vor avea activităţi în aer liber, în spaţiul dedicat copiilor – ETNO TEHNO PARC,  unde li se vor prezenta machetele monumentelor aflate în muzeu, modul lor de funcţionare şi, nu în ultimul rând, vor  putea urmări demonstraţiile practice ale celor mai mici meşteşugari din cadrul Olimpiadei Naţionale Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, care se desfăşoară în aceeaşi perioadă în Muzeul în aer liber.

Număr de vizualizări :1108


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro