Raid ciclist-tematic în Nord-Estul României şi în Republica Moldova

aug. 3rd, 2011 | By | Category: Eveniment

În 2011, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale organizaţiei Opération Villages Roumains îl reprezintă raidul-ciclist tematic şi de solidaritate în Nord-Estul României şi în Republica Moldova, pe etape şi pe echipe, în cadrul proiectului de solidaritate general «Delta 60». Tematica din 2011 este «Râuri şi frontiere». Acest raid este organizat în perioada 24 iulie-6 august 2011.

Raidul se desfășoară pe următorul traseu:  Vama, Marginea, Fundu Moldovei,  Rădăuți, Petrușeni, Ungheni, Davideşti, Bacău, Livezi, Tazlau, Agapia, Faraoni, Lazărea…

Pentru a sublinia valoarea acestui parteneriat important între Belgia francofonă și România, Delegata Valoniei-Bruxelles la București, doamna Fabienne Reuter, va fi prezentă la ceremonia de închidere a raidului care va avea loc la Lazărea și Ghiduț în zilele de 5 și 6 august 2011.

Obiectivele acestui raid sunt: descoperirea multiplelor fațete ale peisajelor și oamenilor dintr-o regiune deosebită, traversată de o frontieră; sensibilizarea privind necesitatea unei gestionări colective și descentralizate a râurilor, dincolo de frontiere; concretizarea unei acţiuni de solidaritate care poate fi vizibilă cu ușurință, pentru a susține micro-proiecte de dezvoltare durabilă având ca punct de ancorare apa din sate; participarea la o aventura de grup, unde se amestecă vârstele, genurile, posibilitățile și naționalitățile.

Opération Villages Roumains este o organizație neguvernamentală belgiană care are drept scop implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în România prin parteneriate bipolare. Înființată în 1989, OVR a sărbătorit de curând 20 de ani de existență și de proiecte care s-au bucurat de un mare succes! Ceea ce a început ca o extraordinară aventură de solidaritate s-a transformat în prezent într-o cooperare concretă între Belgia francofonă și România. Delegatia Valonia-Bruxelles susține aceste proiecte.

Număr de vizualizări :1295


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro