Pentru prima oară în România, Ian Brown și UNKLE Sounds la “Control Day Out”, Arenele Romane

aug. 1st, 2011 | By | Category: Eveniment

Pe 10 septembrie 2011, la Arenele Romane din București, părintele brit rock-ului din era “Madchester”, desemnat Godlike Genius” de revista NME, fostul lider al legendarei formații britanice “The Stone Roses”, Ian Brown va concerta în premieră în România, cu sprijinul adidas Originals, în cadrul “Control Day Out”. Aceasta reprezintă o noapte albă de concerte live și DJ set-uri, cu Ian Brown, UNKLE Sounds, Șuie Paparude și alții, o ultimă mega-petrecere în aer liber pentru nostalgicii festivalurilor din vară, înainte ca toamna să mute distracția înapoi în club.

Cunoscut publicului român mai ales pentru colaborările cu UNKLE (Reign, Fear, Be There), dar și pentru albumul său ulterior, Solarized (al patrulea din cariera solo), Ian Brown a devenit celebru ca

solist al legendarei formații de rock alternativ The Stone Roses. Cariera artistului britanic se întinde de-a lungul mai multor generații muzicale, de la punk la amestecul cultural al Angliei optzeciste, la mods, skinheads și nebunia Madchester care a deschis drumul multor formații brit-rock de succes. De la destramărea The Stone Roses, în 1996, Ian Brown a lansat șase albume solo de studio, de pe urma cărora au rezultat nu mai puțin de 14 hit single-uri, șase turnee mondiale sold-out, precum și apariții la cele mai renumite festivaluri din lume: de trei ori la Glastonbury, de cinci ori la V Festival, T in the Park sau Oxegen în Marea Britanie, patru apariții la Fuji Festival Japan, headliner la Rocket Festival în Hong Kong, și multe altele.

În 2006, la NME Awards, lui Ian Brown i-a fost înmânat premiul Godlike Genius, iar în 2007, Q Legend Award vine ca o încununare, chiar dacă impresionanta sa carieră nu se oprește aici.

Cel mai recent album Ian Brown, My Way, lansat în 2009, dovedește că artistul britanic mai are încă multe de spus în peisajul muzical actual: single-ul Stellify și cover-ul după celebra piesă In The Year 2525 au cucerit topurile și au atras aprecierile criticilor. Cu precădere autobiografic, discul este influențat atât de Thriller-ul lui Michael Jackson, a cărui “matriță de succes” a fost aplicată fiecărei piese de pe album, după cum Brown însuși a mărturisit într-un interviu pentru NME, dar și de punk-ul distructiv marca Sex Pistols, Ian Brown fiind un admirator al lui Sid Vicious și al “tratamentului” aplicat de acesta șlagărului etern My Way, făcut celebru de Frank Sinatra.

Pe 10 septembrie, la Arenele Romane din București, Ian Brown va prezenta publicului român o mostră de brit-rock autentic, într-unul din cele mai așteptate concerte ale anului.

UNKLE Sounds, noul proiect al versatilului artist britanic James Lavelle (UNKLE), este un live set electronic cu proiecții coordonate pe ecrane gigantice, un show audio-vizual de proporții ce va debuta la celebrele Reading și Leeds Festival din vara aceasta, unde UNKLE Sounds este headliner-ul Scenei Dance. Din punct de vedere muzical, spectacolul va cuprinde atât cunoscutele hit-uri UNKLE cât și piese noi, colaborări cu Ian Brown, Thom Yorke, Richard Ashcroft sau Josh Homme, și remix-uri la piese Radiohead, Queens of the Stone Age sau Metallica. Vizual, show-ul va însemna proiecții backlit coordonate live de pe scenă pentru a oferi o experiență artistică unică.

Fondată la începutul anilor ’90, formația Șuie Paparude se numără printre pionierii muzicii electronice din România. Aflându-se într-o permanentă evoluție, trupa a trecut de-a lungul timpului atât prin schimbări de componență, cât și de sound, activând în formula actuală – Michi, Bean și Dobrică, din 2009. Șuie Paparude au la activ 8 albume și sute de concerte în țară și în străinătate, mii de fani și un statut de formație cult pentru publicul tânăr din România. Lansat anul trecut, cel mai nou album Șuie, E suflet în aparat, cuprinde 16 piese, inclusiv hit single-urile Cea mai bună zi și Soundcheck.

Număr de vizualizări :1340


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro