Olimpiada Naţională „Meşteşuguri artistice tradiţionale” finanţată şi de Administraţia Fondului Cultural Naţional

aug. 1st, 2011 | By | Category: Eveniment

Complexul Naţional Muzeal ASTRA a înregistrat un nou succes prin proiectul Olimpiada Naţională „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, care a obţinut un punctaj de 89,00 în valoare de 36.057 lei, în cadrul sesiunii a II-a de proiecte culturale pe anul 2011, secţiunea Patrimoniu Imaterial a concursului de proiecte pentru finanţare nerambursabilă al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Olimpiada Naţională „Meşteşuguri artistice tradiţionale” este parte integrantă a programului de revitalizare şi recuperare pentru cultură şi economie a patrimoniului imaterial, cunoscut sub numele de „Tezaure Umane Vii” derulat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi urmăreşte conştientizarea populaţiei şcolare asupra valorilor perene ale civilizaţiei populare româneşti, îmbogăţirea talentului şi a aptitudinilor celor care, cu pasiune, se apleacă asupra acestora, urmărind dezvoltarea abilităţilor practice de a produce valori de artă populară autentică.

Organizată sub auspiciile Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, manifestarea,  ajunsă  la a XVI-a ediţie, se desfăşoară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în perioada 25-28 august 2011. Olimpiada se adresează copiilor cu vârste cuprinse între  6-18 ani, câştigători ai locului I la fazele judeţene organizate în prealabil, care se manifestă, prin instrucţia şi educaţia primite în familie sau la şcoală, ca adevăraţi creatori de artă populară şi cunoscători ai secretelor meşteşugului tradiţional din satul de origine.

Număr de vizualizări :1187


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro