spot_img

Noi titluri traduse în Colecţia CHIC, Editura Polirom

De curând, la Editura Polirom, în cadrul colecţiei CHIC, au apărut două noi titluri publicate în traducere:Celebritate pentru o cauză nobilă” – cartea de debut a lui Helen Fielding, autoarea cunoscută pretutindeni în lume datorită simpaticei Bridget Jones, şiTânăra mireasă” – un roman plin de surprize şi de răsturnări de situaţie – de Madeleine Wickham, adevăratul nume al lui Sophie Kinsella, celebra autoare a serieiLa cumpărături”.



Helen Fielding: ”Celebritate pentru o cauză nobilă”, traducere de Natima Mindrila:
O satiră când amu­zantă, când tulburătoare, ce aduce alături fastul mediu­lui artistic londonez şi ororile unei crize a refugiaţilor din Africa.

Deziluzionată de viaţa ei ca agent de publicitate în Londra, ca şi de iubitul său, prezentator de televiziune de mare succes, dar care suferă de un puternic infanti­lism afectiv, Rosie Richardson părăseşte splendoarea osten­tativă a civilizaţiei şi găseşte adăpost în Safila, o tabără de refugiaţi din desertul african. Când foametea loveşte şi un aflux masiv de refugiaţi ameninţă să copleşească tabăra, gu­ver­nele şi agenţiile umanitare întârzie să ia măsuri. Folosindu‑se de cunoscuţii săi din mass‑media şi con­ştienţa ca singurul mod de a aduce repede hrană în tabără este să ceară ajutorul unor oameni celebri, Rosie se întoarce la Londra şi îşi asumă riscul de a organiza un apel umanitar. Peripeţiile adunării trupei de celebrităţi culminează cu obstacole neaşteptate apărute în calea desfăşurării emisiunii salvatoare pentru tabără.

„Helen Fielding creeaza în Celebritate pentru o cauză nobilă o versiune modernă a nebunului din Regele Lear: spune adevărul glumind neîncetat, iar comedia de moravuri desfăşurată în Londra infestată de strălucirea vană a industriei spectacolului şi în Africa foametei lasă în urmă aerul dulce-amărui al gloriei.” (The Observer)

„O povestire impresionantă… scenele din tabără sunt tulburătoare şi amuzante precum cele din MASH.” (Cosmopolitan UK)

Helen Fielding s-a născut într-un oraş industrial din Yorkshire şi a studiat la Oxford. A lucrat câţiva ani la BBC, realizând documentare despre Africa. De altfel, romanul său de debut din 1994, „Celebritate pentru o cauză nobilă”, aclamat de critică la data apariţiei, are la bază experienţa africană a autoarei. În 1996, ziarista Helen Fielding dă lovitura de piaţă cu romanul Jurnalul lui Bridget Jones, vândut în milioane de exemplare în întreaga lume. Ecranizarea realizată de Universal Pictures în 2001, cu Renee Zellweger, Hugh Grant şi Colin Firth în rolurile principale, în regia lui Sharon Maguire, se bucură, de asemenea, de mare succes. În 1999, Helen Fielding continuă jurnalul simpaticului său personaj cu romanul Bridget Jones: „La limita raţiunii”.
Madeleine Wickham (Sophie Kinsella) „Tânăra mireasă”, traducere din limba engleză de Mihaela Doaga.

Ce te faci dacă trecutul vine să te tragă de mânecă exact atunci când crezi că, în sfârşit, toate idealurile tale sunt pe cale să se împlinească? Sophie Kinsella, celebra autoare a seriei „La cumpărături”, scrie, sub adevăratul său nume, un roman plin de surprize şi de răsturnări de situaţie. La optsprezece ani, în prima vară de libertate la Oxford, Milly este deschisă oricărei aventuri. Aşa îi cunoaşte pe Rupert şi pe Allan, iubitul lui american, şi acceptă fără ezitare o căsătorie de formă cu acesta din urmă, pentru ca Allan să poată rămâne în ţară. Pentru a simţi că totul e aievea, Milly se îmbracă într‑o rochie de mireasă ieftină şi pozează pentru turişti pe treptele Stării Civile. Zece ani mai târziu, când Milly e logodită cu Simon – un tânăr bogat, serios şi convins că e îndrăgostit de femeia perfectă –, în ajunul unei nunţi de vis, luxoase şi strălucitoare, acel gest necugetat din tinereţe, dat uitării între timp, începe să‑şi arate în sfârşit consecinţele.

„O proză plină de îndrăzneală, scrisă de o autoare cu un simţ deosebit pentru satira socială.” (The Independent)

„O adevărată plăcere, mai ales pentru cititorii împătimiţi ai lui Sophie Kinsella.” (Daily Mail)

„Fineţea observaţiei, umorul şi stilul accesibil fac din această carte o excelentă lectură de vară.” (Sunday Mirror)

Sophie Kinsella (pseudonimul ceva mai celebru al lui Madeleine Wickham) a studiat ştiinţele politice, filosofia şi economia la Oxford. Romanele care o au drept personaj principal pe Rebecca Bloomwood, o shopaholica înrăită, au cunoscut un succes imens şi au fost traduse în peste treizeci de limbi. Din această celebră serie, la Editura Polirom au apărut până acum „Mă dau în vânt după cumpărături” (2000; Polirom, 2004, 2006), „Goana după cumpărături la New York” (2001; Polirom, 2005, 2007), „La cumpărături în rochie de mireasă” (2002; Polirom, 2005, 2006) şi „La cumpă­rături cu sora mea” (2004; Polirom, 2006), „La cumpărături cu bebe” (2008) şi „La cumpărături cu Minnie” (2010). Sub numele ei adevărat, Medeleine Wickham, a scris o serie de romane diferite ca ton, dar care s‑au bucurat de succes, printre care se numără: „The Tennis Party” (1995), „Cocktails for Three” (2000) şi „Sleeping Arrangements” (2001).

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508