Frederic Beigbeder lansează în România „Dragostea durează trei ani” şi „13,99 lei”

aug. 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 20-22 august 2011, scriitorul francez Frederic Beigbeder vine în România, la invitaţia Gazetei Sporturilor şi a Editurii Trei. Beigbeder va lansa în România două din cele mai cunoscute cărţi ale sale, în ediţie de chioşc, împreună cu Gazeta Sporturilor. Este vorba despre Dragostea durează trei ani” şi 13,99  lei”, care vor apărea cu ziarul de sport miercuri, 24 august 2011, respectiv, miercuri, 31 august 2011.

Cele două cărţi fac parte din seria de şase bestseller-uri lansată de Gazeta Sporturilor, care mai cuprinde romanele altor doi autori francezi care au marcat literatura ultimilor ani: Pascal Bruckner („Luni de fiere” şi “Hoţii de frumuseţe”) şi Marc Levy („Şi dacă e adevărat…” şi „În altă viaţă”).

Romanul „Dragostea durează trei ani” are o teză pe cât de simplă, pe atât de cinică: amorul are un timp de evoluţie şi disoluţie inconturnabil. Trei ani. Sătul până la greaţă de Anne, splendida lui soţie, Marc Marronnier se îndrăgosteşte isteric de Alice cea cu picioare lungi. Divorţează de Anne (cei trei ani de supravieţuire a dragostei se scurseseră) şi reuşeşte, după teribile tribulaţii, s-o divorţeze şi pe Alice. Cu care se căsătoreşte. Romanul uzează, ca şi „13,99 lei”, de acelaşi cinism sulfuros, aplicat acum sentinţelor despre iubire. Concluzia pulverizează aşteptările: bărbatul, fiind structural poligam, este nevoit să zappeze toate femeile pe care le întâlneşte.

Sâmbătă, 20 august 2011, ora 19:30, în La Muse – Teatrul de pe Lipscani, după spectacolul aniversar al piesei de teatru cu acelaşi nume care va începe la ora 18:00, spectacol al Companiei de Teatru D’AYA, Frederic Beigbeder va susţine o sesiune de autografe pentru ediţia de chioşc (care se lansează împreună cu Gazeta Sporturilor) a cărţii „Dragostea durează trei ani”.

Număr de vizualizări :1416


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro