Flavia Cosma lansează trei noi titluri în România

aug. 30th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Scriitoarea româno-canadiană Flavia Cosma revine în România cu trei noi apariţii editoriale. „Pe căi de nimeni ştiute” – poezie, „Cartierul latin” – poezie şi „Focul ce ne arde” – roman, toate apărute la Editura Ars Longa, Iaşi, 2011, cărţi ce vor fi lansate în mai multe oraşe din ţară pe parcursul lunii septembrie.

Scriitoarea va participa, în perioada 1-4 septembrie 2011, la Târgul de carte de la Piatra Neamţ, între 7 şi 16 septembrie 2011 va avea lansări la Oradea şi Baia Mare, iar între 21 şi 23 septembrie participă la Simpozionul Internaţional „Metafore ale devenirii din perspectiva migraţiei contemporane”, organizat de Institutul de Filologie Română „A. Philippide” din Iaşi. Marţi, 27 septembrie 2011, scriitoarea se întoarce în Canada.

Flavia Cosma este scriitoare, poetǎ şi traducǎtoare româno-canadianǎ nǎscutǎ în România, câştigǎtoare a numeroase premii internaţionale. Este licenţiatǎ în Inginerie Electricǎ la Institutul Politehnic Bucureşti şi a studiat teatru în România. Este deasemeni producǎtoare, regizoare şi scenaristǎ pentru filme documentare de televiziune. Vorbeşte fluent engleza, româna, franceza şi spaniola; produce opere originale şi traduceri în aceste patru limbi.

Flavia Cosma a publicat 17 volume de poezie, un roman, o carte de memorii de cǎlǎtorie (atât în română cât şi în engleză) şi cinci cǎrţi pentru copii. Volumul sǎu de versuri  Leaves of a Diary a fost acceptat în cadrul Universitǎţii din Toronto, la catedra  E. J. Pratt Canadian Literature ca material didactic pentru anii 2007-2008. Poemele şi cǎrţile sale au obţinut numeroase premii.

În 2008, Flavia Cosma a fost aleasǎ International Affairs Chair în cadrul Ligii Poeţilor Canadieni. Cosma este membrǎ a Uniunii Scriitorilor din România, The Writer’s Union of Canada, The Ontario Poetry Society, British Comparative Literature Association, Union Hispanoamericana de Escritores, etc. Flavia Cosma este directoarea Reşedinţei Internaţionale pentru Scriitori şi Artişti, Val-David, Quebec, Canada.

Număr de vizualizări :2567


4 Comments to “Flavia Cosma lansează trei noi titluri în România”

 1. Florin spune:

  Descrierea de mai sus, este, evident, corecta si la obiect.
  Aduce a CV… Eu o cunosc pe Flavia si am sa va spun ceva „la prima mana”:
  Este prietenoasa, inteligenta, sincera, foarte muncitoare, se pricepe la multe lucruri, chiar si la bucatarie !!!
  Iubeste viata, calatoriile, este devotata prietenilor pe care nu-i uita niciodata, mai ales in marile sarbatori crestine… Pe scurt, este o bucurie s-o cunosti! Sigur ca stiu cine este ca poet si prozator, dar am vrut sa va dau cateva amanunte cunoscute doar de putini… Va indemn sa mergeti la casa de creatie de la Val David.
  Este o incantare din toate punctele de vedere. Ii doresc o calatorie placuta in Romania, succesul fiind oricum ” garantat 100%”…

 2. […] http://www.agentiadecarte.ro/2011/08/flavia-cosma-lanseaza-trei-noi-titluri-in-romania/ Watch live video from sleetv on es.justin.tv function googleTranslateElementInit() { new google.translate.TranslateElement({pageLanguage: "es"}, "google_translate_element"); }; rm_f1st('0','290','true','false','000000','2oYVCq4NF6L','true','0006ff'); […]

 3. […] de onoare: Ligia Marincus. Mai multe detalii despre scriitoare şi volumele sale găsiţi la http://www.agentiadecarte.ro/2011/08/flavia-cosma-lanseaza-trei-noi-titluri-in-romania/ vizualizari: […]

 4. Sorin Olariu spune:

  Un sincer „Bravo”!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro