“Casa M”, în regia Luminiţei Ţîcu, la Edinburgh Fringe Festival

aug. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Spectacolul “Casa M”, în regia Luminiţei Ţîcu, care va fi prezentat în cadrul Edinburgh Fringe Festival (24-26 august 2011) cu sprijinul ICR Londra, a fost nominalizat la premiul pentru Libertatea de Expresie, acordat de Amnesty Scoţia.

În ultima zi a turnelului va avea loc, în parteneriat cu asociaţia Scottish Women’s Aid, o discuţie liberă cu actriţele Snejana Puică, Mihaela Strâmbeanu, Ina Surdu, Irina Vacarciuc şi regizoarea spectacolului pe tema violenţei în familie.

Premieră britanică, piesa aduce în faţa publicului povestiri impresionante şi puternice a căror temă centrală este violenţa domestică. Colajul de istorii personale dureroase, povestite fără ocolişuri de patru femei care au trecut prin calvarul abuzului, a fost nomilaziat la premiul acordat pentru Libertatea de Expresie şi oferit de către Amnesty Scoţia.

“Casa M” a câştigat în 2010, la Chişinău, premiul pentru Egalitatea genurilor, iar cele patru actriţe au luat, în primăvara aceasta, Premiul pentru interpretare la Festivalul dramaturgiei româneşti de la Timişoara. Textul este scris în tehnica verbatim a teatrului documentar, pe baza mărturiilor culese din Republica Moldova de către realizatorii spectacolului.

Sprijinirea participării producţiei Casa M  la Edinburgh Fringe Festival va fi urmată şi de alte proiecte realizate, în parteneriat, de ICR Londra şi artişti din Republica Moldova.

Număr de vizualizări :1168


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro