“Gellu Naum în gros-plan” de David Esrig

aug. 1st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 1 august 2011, portalul cultural LiterNet a lansat, în colecția Palimpsest”, volumul “Gellu Naum în gros-plan” de David Esrig. Gellu Naum s-a născut la 1 august 1915 și a încetat din viață la 29 septembrie 2001.

“Scriu despre lucruri care se tac, pentru că oricum nu m-aş crede nici eu dacă nu mi s-ar fi întâmplat mie:

Lucram pentru Tatăl meu obosit (un text de Gellu Naum, publicat de Editura LiterNet) în germană, în spaţiul german, cu studenţi germani, când o pisică germană a intrat în sală şi-aurcat pe scenă. Dl. Esrig a spus: „E Japonica. Gellu a trimis-o pe Japonica în inspecţie”.

Noi, ceilalţi, ne adresam pisicii ca unei pisici: „pis, pis…” etc. Ea se uita cu dispreţ. Ne-am jenat. Pisica şi-a văzut de-ale ei cu seriozitate, apoi a plecat. Am văzut-o bine. Parcă semăna cu Japonica, dar nu mi-o aminteam bine pe Japonica. A murit demult şi eu am văzut-o doar într-opoză.

Cum am ajuns la computer am intrat pe www.gellunaum.ro. Ştiam că acolo e poza cu Japonica. Aaaaah!!!! M-am repezit la telefon fără să-mi dau seamă că-l sun pe dl. Esrig la o oră absolut necivilizată şi cred c-am urlat în telefon: „Pisica de azi e EXACT ca Japonicaaaa!!!! Am văzut poza cu Japonica pe site!” Domnul Esrig a răspuns calm: „Doar ţi-am spus”.”, a scris Ada Milea.

Număr de vizualizări :1838


One Comment to ““Gellu Naum în gros-plan” de David Esrig”

  1. valeria spune:

    fix de 1 august 🙂

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro