Perspectiva artistică românească asupra megapolisului, la Muzeul Municipiului Bucureşti

iul. 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 4-14 iulie 2011, Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir Istanbul organizează la București o expoziție de pictură dedicată orașului de pe Bosfor, Istanbul, capitală culturală europeană 2010. Pictorii Sorin Adam, Vadim Crețu, Mircea Doinaru, Minu Movilă și Mihai Potcoavă vor expune lucrări dedicate metropolei de pe Bosfor la Muzeul Municipiului Bucureşti.

Expoziţia, prezentată la Istanbul în decembrie 2010 la Galeria ARTE, a fost realizată în urma unui stagiu de documentare efectuat de către cei cinci pictori în luna iunie a anului trecut, la invitația ICR Istanbul. Pictorii au fost selectați cu sprijinul criticului de artă Corneliu Ostahie, curatorul expoziției, criteriile principale fiind apartenența la generații și școli diferite, apetența pentru peisaj și interesul pentru zona islamică. De altfel, în catalogul expoziției Corneliu Ostahie menționează că „este de observat şi modul în care toţi cei cinci pictori au creat imagini memorabile despre locuri, monumente şi oameni din Istanbul, inoculând şi conservând însă în ele expresia individualităţilor stilistice proprii”.

Număr de vizualizări :1209


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro