„Zian & Kopik”, un spectacol de păpuşi prezentat la Festivalul de Teatru de la Avignon

iul. 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 8-19 iulie 2011, spectacolul de păpuşi nonverbal „Zian & Kopik”, producţie a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, va participa la cea de-a 65-a ediţie a Festivalul de Teatru de la Avignon, în secţiunea Off.

Producţia montată de Palocsay Kisó Kata pune accentul pe protecţia mediului şi respectarea naturii, aspecte extrem de importante în lumea de astăzi. Spectacolul va fi jucat în fiecare dimineaţă între 8 şi 19 iulie, de la ora 10.00, în sala Teatrului Atelier 44.

„Kopik şi Zian sunt doi spiriduşi care iubesc copiii şi natura. Sunt colegi minunaţi şi conduc o firmă împreună; sunt cei mai buni în sortarea materialelor, de fapt, sunt adevăraţi profesionişti. Au grijă de toate, dar mai ales de mediu. Ei ştiu cel mai bine unde trebuie depuse deşeurile din metal, plastic sau hârtie. Îşi fac treaba veseli şi în mod responsabil, găsind întotdeauna timp să se minuneze de lumea înconjurătoare. Cheful lor de joacă şi de experiment este nemărginit. Moto-ul lor: «Gunoi şi vrăjitorie: Zián şi Kopik – numai bine!» Îşi împărtăşesc bucuroşi cunoştinţele lor profesionale atât cu copiii, cât şi cu adulţii. Limbajul lor de spiriduşi e limpede pentru toată lumea”, se arată în sinopsis.

Fondat în 1947 de către Jean Vilar, festivalul este, cu siguranţă, cea mai prestigios eveniment teatral din Franţa şi unul din cele mai importante din lume. În fiecare an în iulie, Avignon devine un oraş-teatru, transformându-şi  moştenirea arhitecturală în variate locaţii de reprezentaţie, grandioase şi extraordinare, în care sosesc zeci de mii de iubitori ai teatrului de toate vârstele. În jurul festivalului « In », s-a dezvoltat un spaţiu teatral mai spontan, „inventat” în 1963 de André Benedetto, devenind cu timpul cel mai important târg de teatru din Europa. La ora actuală peste 100 de locuri stau la dispoziţia trupelor şi companiilor independente, şi instituţiilor teatrale din Franţa şi din lumea întreagă, unele ingenios transformate, pentru a putea primi diverse forme de spectacol. Este unul dintre cele mai mari festivaluri de companii independente din lume prin bogăţie şi diversitate.

Număr de vizualizări :1392


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro