Jazzpospolita, jazz din Polonia, la Green Hours

iul. 24th, 2011 | By | Category: Eveniment

Duminică, 24 iulie 2011, de la ora 20.00, la Green Hours 22 jazz-cafe (Calea Victoriei 120, Bucureşti) va avea loc un spectacol oferit de Jazzpospolita, unul dintre cele mai apreciate grupuri ale jazz-ului polonez. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul Polonez din Bucureşti

Jazzpospolita înseamnă Stefan Nowakowski – chitară bas acustică, chitară bas; Wojtek Oleksiak – tobe; Michał Przerwa-Tetmajer – chitară; Michał Załęski – clape, sintetizator.

Grupul a fost fondat la iniţiativa basistului şi bateristului Stefan Nowakowski. Ulterior s-au alăturat Michał Przerwa-Tetmajer şi Michał Załęski. Numele trupei sugerează rădăcinile din jazz, dar stilul său eclectic se inspiră şi din nu-jazz, post-rock, funk, drum`n`bass, ambient, film music.

Trupa a înregistrat pentru prima dată în 2008, iar unul dintre cântece a fost „Tribut pentru Aerobit”, încă prezentat în concerte. În 2009, Jazzpospolita deja exista în forma actuală.

Număr de vizualizări :1193


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro