Filmul „Numărătoarea Manuală” de Daniel Sandu participă la Festivalul de Film de la Sarajevo

iul. 10th, 2011 | By | Category: Eveniment

Scurtmetrajul „Numărătoarea Manuală”, scris şi regizat de Daniel Sandu, a fost selecţionat în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo. Festivalul se va desfăşura în perioada 22-30 iulie 2011.

Produs de Parada Film, scurtmetrajul a avut premiera naţională anul acesta la Festivalul Internaţional de Film NexT şi a fost selecţionat în competiţia Zilelor Filmului Românesc a Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2011.

„Numărătoarea Manuală” redă o zi obişnuită de muncă pentru Mircea, un angajat cu vechime la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale care încearcă să-l angajeze pe nepotul său George, un tânăr şomer cu facultate, la aceeaşi companie. Munca lor constă în a număra maşinile care trec pe şoselele patriei în vederea unor statistici solicitate de Uniunea Europeană. Însă cei doi au păreri diferite despre munca pe care o prestează iar prietenia lor se transformă în conflict. Din distribuţia filmului fac parte actorii Alexandru Georgescu şi Cătălin Stelian.

Regizorul Daniel Sandu a absolvit Facultatea de Cinematografie şi Televiziune, specializarea regie de film şi TV a Universităţii Media iar din 2003 lucrează în televiziune ca regizor şi scenarist al unora din cele mai cunoscute seriale precum „La Bloc”, „Fete cu lipici”, „Nimeni nu-i perfect”.

Despre participarea filmului său la Festivalul de Film de la Sarajevo, regizorul Daniel Sandu declară: “E cea mai importantă recunoaştere profesională a mea de până acum iar asta mă încurajează să îmi continui “drumul” spunând poveşti interesante în imagini.”

Număr de vizualizări :1393


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro