Dacoromanica.ro – Biblioteca digitală românească a scanat trei milioane de pagini de carte

iul. 25th, 2011 | By | Category: Postcard

De curând, a apărut dacoromanica.ro – Biblioteca digitală românească. În cadrul celui mai important proiect de digitizare la nivel naţional, Biblioteca Metropolitană Bucureşti a lansat acest site, cea mai importantă bibliotecă digitală românească, singura profesionistă din ţară, care este accesibilă pe internet, gratuit, şi care pune la dispoziţia cititorilor trei milioane de pagini de carte scanate.

Proiectul de digitizare a patrimoniului cultural românesc a demarat, la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, sub conducerea Dr. Florin Rotaru, în urmă cu câţiva ani. Potrivit realizatorilor, „acest portal îşi propune să devină un veritabil centru virtual al păstrării şi dezvoltării culturii româneşti, reprezantând un instrument vital în serviciul reţelelor de cooperare naţională şi internaţională.

Biblioteca virtuală este concepută pentru a raspunde provocărilor Mileniului III şi pentru a deveni partener în Biblioteca Virtuală Europeană EUROPEANA.  Cuprinde documente tipărite, fişiere audio şi video din domenii multiple – economie, societate, religie, literatură, ştiinţe, istorie, geografie, filozofie, psihologie, lingvistică, artă, divertisment, tehnică, medicină.

Număr de vizualizări :1924


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro