Curating the Global – Jose Antonio Fernandes Dias

iun. 15th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 16 iunie 2011, de la ora 19:00, la Pavilionul Unicredit (Şos. Nicolae Titulescu 1, Piaţa Victoriei, Bucureşti), în cadrul Free Academy, are loc evenimentul Curating the Global, de Jose Antonio Fernandes Dias.

În cadrul acestui eveniment vor fi reluate câteva dintre principalele întrebări introduse de globalizare în practica artistică şi curatoriat.

Jose Antonio Fernandes Dias este antropolog şi profesor la Facultatea de Arte din Lisabona, unde coordoneaza Masterul în Studii Curatoriale. A scris studii de antropologie publicate în toată lumea. A curatoriat numeroase expoziţii, iar în calitate de curator face parte din echipa care coordonează proiectul „artafrica” şi este consultant al Departamentului pentru Artă din cadrul Gulbenkian Foundation. În prezent este directorul proiectului Africa.cont. Trăieşte şi lucrează în Lisabona.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul Free Academy, care îşi doreşte să fie o platformă informaţională, o alternativă informală/nonformală la sistemul educaţional românesc (neperformant) fără pretenţia de a fi pusă într-un context oficial. Un proiect iniţiat de Eugen Rădescu.

Număr de vizualizări :1180


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro