„Chiar dacă nimeni nu te vrea, eu te voi iubi mereu” – expoziţie despre târgurile de vechituri

iun. 24th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 25 iunie 2011, de la ora 19.00, în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, va avea loc vernisajul expoziţiei „Chiar dacă nimeni nu te vrea, eu te voi iubi mereu”.

Proiectul s-a numărat printre câştigătorii concursului “Fostering Artistic Practices”, organizat de  Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia pentru proiectele din 2011 în domeniul artelor vizuale din 2011.

Proiectul cercetează zona fotografiei şi cuprinde trei elemente: o arhivă de negative fotografice, documentarea fotografică a târgului de vechituri realizată de către fotografii Alexandru Dan şi Bogdan Grădinaru precum şi documentarea audio a târgului de vechituri. Curatorul proiectului este Xandra Popescu.

Expoziţia din Mica Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia este deschisă publicului până pe 14 iulie 2011, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 12.00 şi 16.00- 19.00.

“Din pasiunea pentru tehnologia învechită – precizează autorii – am început să colecţionăm negative fotografice din târguri de vechituri din România.  La aceasta colecţie de imagini au început să contribuie prieteni şi cunoştinţe. Colecţionate de-a lungul a trei ani, acestea formează o arhiva de peste 4 000 de imagini care datează din 1920 până în prezent. Majoritatea filmelor din această colecţie au fost găsite în camere compacte ieftine”.

Număr de vizualizări :1488


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro