Ceardaş şi gulaş gătit în aer liber la Muzeul Astra, din Sibiu

iun. 17th, 2011 | By | Category: Eveniment

Muzeul Astra din Sibiu găzduieşte evenimente din cadrul Zilelor Hungarikum. Astfel sâmbătă, 18 iunie 2011, încă de la primele ore ale dimineţii, mai mulţi bucătari se vor apuca de pregătit, în foarte multe feluri, tradiţionalul gulaş, specific maghiarilor. De la ora 15.00, cei mai pricepuţi dintre aceştia vor fi premiaţi.

Tot sâmbătă, de la ora 14.00, va fi prezentată o regiune turistică deosebită din Ungaria, Mór, şi se va putea degusta vinul acestor locuri, numit EzerJó, în traducere „bun de o mie de ori”. Apoi pe scena în aer liber se vor reuni cinci trupe de dansuri populare maghiare din Sf. Gheorghe, Mediaş, Târnăveni, Sighişoara şi din Sibiu, iar în încheierea acestei zile va fi organizat un curs deschis de dans popular maghiar tuturor celor care doresc să înveţe csárdás (ceardaş), împreună cu Ildikó István şi prietenii ei.

Zilele Hungarikum sunt organizate în fiecare an de Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, Complexul Naţional Muzeal Astra fiind partener.

Zilele HUNGARIKUM

Sibiu, 18-19 iunie 2011

Program:

Sâmbătă, 18 iunie

Locaţie: Complexul Naţional Muzeal ASTRA – Muzeul în aer liber

Concurs Gulyás

10:00 – Pregătirea preparatelor

15:00 – Degustare, premiere

Prezentare turistică şi degustare de vinuri

14:00 – Regiunea Mór (HU) şi brandul „EzerJó”

Gală de dansuri populare maghiare

16:00 – Scena în aer liber

Curs deschis de dansuri populare maghiare

19:00 – Scena în aer liber

Duminică, 19 iunie

Vernisaj Expoziţie – artă plastică

Géza Kovács (Sfântu Gheorghe)

18:00 – Galeria Habitus

CONCERT – Andrea Gerák & Zoltán Lantos

19:00 – Sala mică THALIA

Organizator: Centrul Cultural Maghiar Din Sibiu

Parteneri: Complexul Muzeal Naţional ASTRA Sibiu

Clubul Oamenilor de Afaceri Maghiari din Sibiu

Număr de vizualizări :1624


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro