Carmen Acsinte expune “Oraşul din cameră”, la Café Verona

iun. 4th, 2011 | By | Category: Proiecte

Luni, 6 iunie 2011, ora 19:00, la Café Verona (Librăria Cărtureşti, Str. Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei de foto-instalaţie “Oraşul din cameră” de Carmen Acsinte. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 6-24 iunie 2011. Evenimentul este recomandat de criticul de artă: Olivia Niţiş.


„Carmen Acsinte ne spune o poveste postmodernă, cu nuclee vizuale în care oraşul-personaj este o sumă de fragmente a unui spaţiu coerent prin incoerenţă. E aproape seducătoare şi înduioşătoare abordarea retro-intimistă, o reconstrucţie a mediilor private de ieri, poate mai puţin de azi, în care se odihnesc parietal, sau pe noptieră, fotografii de familie. Acum, aici, contemplăm secvenţe ale oraşului privit subiectiv prin lentila camerei de fotografiat. Atmosfera linistită, cuminte, cu fotografii in rame diverse, te invită să uiţi de monotonia rutelor zilnice, să vrei să redescoperi acest oraş plin de contraste, de eclectisme la tot pasul. Nu te lăsa păcălit de aparenta îmbiere la apă rece şi dulceaţă. Ironia jocului ascunde realitatea unei case vechi pe care mâine o găsim un munte de moloz, sau a unui câine condamnat la supravieţiure.” (Olivia Niţiş)

Număr de vizualizări :2063


One Comment to “Carmen Acsinte expune “Oraşul din cameră”, la Café Verona”

  1. roxana - filosof spune:

    Observ că Niţis Olivia foloseşte sintagma „câine condamnat la supravieţuire”. Cu alte cuvinte , dacă un câine supravieţuieşte , atunci este ca o pedeapsă, iar lucrul cel mai normal în opinia duduii Nitis Olivia, ar fi ca respectivul câine să fie omorât. Deci dumneaei instigă la masacrarea bietelor patrupede, care vezi doamne ar deveni c/ini comunitari odată cu pierderea căminului transformat într-un morman de moloz (casă dărâmată). Să vă fie ruşine, duduie fără suflet curat şi simţire omenească! Unui bipezi (asa-zisi oameni) se cred Dumnezei care decid viata si moartea alotor suflete. Nu, voi sunteti tot criminali !

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro