Artistul Florin Petrachi expune la Iaşi

iun. 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 6 iunie 2011, ora 18:00, la Galeriile Moldova Mall din Iaşi, va avea loc vernisajul expoziţiei personale de pictură şi grafică a artistului Florin Petrachi. Cu această ocazie, va avea loc o discuţie cu pictorul Florin Petrachi și criticul de artă Valentin Ciucă. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 1-9 iunie 2011.

40 dintre tablourile lui Florin Petrachi, picturi în ulei pe pânză și desene, lucrări moderne cu influenţe impresioniste, vor fi expuse pentru prima dată publicului cu această ocazie.

„Florin Petrachi are substanţa picturalităţii și un fel de a fi direct fără să deranjeze. Voinţa de a reuși îl ţine mereu în spaţiul atelierului, unde se caută în imaginile altora spre a se descoperi pe sine. Are forţa unui dăruit și tenacitatea unui luptător. Pornind de la asemenea premise favorabile, destinul lui merită urmărit cu atenţie. Cred ca acest om are cu adevarat ceva de spus. Am încredere în acest rebel care spune lumii că există și că se va afirma la bursa timpului”, a declarat Valentin Ciucă.

Artist prolific, în plină afirmare, Florin Petrachi a participat deja la 17 expoziţii de grup și a avut mai mult de zece expoziţii personale în Hârlău, Sibiu, Iași, București și Botoșani.

„Pictez ca și cum ar fi ultima zi pe care o mai am de trăit. Pictez ce simt, pictez oameni, pictez păsări, cer, tot ceea ceea ce simt în momentul respectiv. Îmi place mult să pictez  naturi moarte. Mă atrag însă și compoziţiile, și peisajele. Inspiraţia îmi vine din orice. Trebuie doar să mă așez în faţa șevaletului”, a spus Florin Petrachi.

Tablourile lui Florin se află deja în colecţii private în ţară și în străinătate (Franţa, Belgia, Spania, SUA, Italia). Una din lucrările sale a fost achiziţionată anul acesta de dl Steven van Groningen, Președintele Raiffeisen Bank și un cunoscut colecţionar de artă modernă, cu prilejul expoziţiei organizate la Valentine’s Day Charity Ball, evenimentul anual de strângere de fonduri al Fundaţiei Blue Heron.

Florin numără, în palmaresul său, peste 15 premii la concursuri naţionale și internaţionale, dintre care Premiul 1 la Concursul Internaţional “Open Doors” (Giurgiu) și Concursul Internaţional de Artă Plastică “N.Tonitza” (Bârlad).

“Dacă nu te dăruiești, nu dobândești nimic. Eu am simţit că pictura este talentul meu și nu fac altceva decât să îl înmulţesc. Impresionismul este stilul care mă atrage foarte mult. Și realismul are o anumită influenţă asupra mea, pe care acum încerc să o descopăr.”, a spus Florin Petrachi.

Florin Petrachi este absolvent al Facultăţii de Arte Plastice, Decorative și Design din Iași, unde urmează, în prezent, masteratul în pictură. Din 2010, este înscris la a doua facultate – secţia de Artă Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Florin este, de asemenea, bursier al Fundaţiei Blue Heron.

Număr de vizualizări :1990


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro