„Suflete damnate” de Yrsa Sigurdardóttir

mai 4th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia “Seria neagră”, a apărut volumul “Suflete damnate” de Yrsa Sigurdardóttir, în traducerea lui Laurenţiu Dulman.

«Dată fiind populaţia sa de doar 300 000 de locuitori, Islanda este o țară cu un număr surprinzător de mare de autori buni în domeniul literaturii polițiste. Yrsa Sigurdardóttir este unul dintre acești autori care scriu teribil de captivant… Atipic însă, la ea, în locul bărbatului morocănos de vârstă mijlocie care joacă de obicei rolul detectivului se află acum o tânără femeie… o eroină atrăgătoare, cu sex-appeal». (Sunday Telegraph)

“Suflete damnate” este un roman poliţist inteligent, glacial și cu o intrigă absolut fabuloasă. Cartea face parte dintr-o serie al cărei personaj principal este Thóra Gudmundsdóttir, avocată, mamă a doi copii, femeie divorțată.
O crimă îngrozitoare a fost comisă într-un resort turistic situat pe coasta de vest a Islandei, într-o fermă recent renovată, odinioară faimoasă pentru că ar fi fost bântuită de fantome. Thóra e chemată de proprietarul hotelului – primul suspect în acest caz – pentru a-l apăra în instanţă. Investigaţiile ei dezvăluie fapte tulburătoare care s-au întâmplat la fermă cu câteva decenii în urmă.

«Yrsa Sigurdardóttir se numără printre cei mai buni autori de romane poliţiste nordice.» (The Times)

Număr de vizualizări :1515


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro