“I am” – expoziţia ambasador a tinerilor artişti contemporani din România, la Washington

mai 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 7 mai 2011, orele 10:00-16:00, la Ambasada României în Statele Unite din Washington va fi prezentată expoziţia românească de artă contemporană “I am”, în cadrul celei de-a V-a ediţii a EU Open House. Astfel,  27 de ambasade din Washington ale ţărilor membre UE îşi vor deschide porţile pentru publicul larg. Pentru a aduce în faţa publicului din SUA o imagine modernă a României, galeria de artă online AtelierMix a organizat, în parteneriat cu Ambasada Română din Washington, un vernisaj de pictură ce include lucrări realizate de 16 tineri artişti români. Principiul de la care s-a pornit în realizarea acestei colecţii a fost alegerea lucrărilor reprezentative pentru stilul fiecăruia dintre artişti.

Artiştii participanţi în acest proiect sunt: Gina Ster, Marius Burhan, Lucian Lupu, Delia Călinescu, Jean Albu, Ovidiu Cloşca, Ruxandra Răileanu, Daniel Tufiş, Matei Enric, Claudiu Ciobanu, Cristian Gaşpar, Dragoş Burlacu, Sorana Tarus, Nectaria Radu, Irina Neacşu, Alexandru Lupşe.

Vernisajul va fi dublat de imagini din atelierele artiştilor, de prezentări verbale susţinute de reprezentanţii AtelierMix şi ca o noutate, va fi promovat ca un eveniment eco-friendly, iar toate materialele promoţionale vor fi distribuite prin email.

Evenimentul din cadrul ambasadei va fi urmat de o expoziţie organizată în cadrul bibliotecii din Washington în perioada 9-15 mai 2011, prin care AtelierMix își propune să promoveze activitatea culturală din Romania.

Lucrările expuse vor putea fi vizualizate şi online în secţiunea de vernisaje a galeriei ateliermix.ro, iar evenimentul va fi comunicat constant prin transmisii foto şi video pe Facebook/AtelierMix.ro

Evenimentul EU Open House marchează începutul unei săptamani dedicate Europei cu evenimente culturale pe întreg teritoriul Statelor Unite.

Fiecare ambasada va fi deschisă publicului larg între orele 10.00 – 16.00, prilej rar de a vizita clădirile şi de a experimenta tradiţiile şi moştenirea culturală a fiecărei ţări.

Număr de vizualizări :1110


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro