In memoriam Fănuş Neagu

mai 24th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Kelemen Hunor, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte.ro un text in memoriam Fănuş Neagu. Scriitorul român a încetat din viaţă marţi, 24 mai 2011. Redăm integral textul trimis de domnul Kelemen Hunor:

“Îngerul l-a strigat…

… şi Scriitorul i-a urmat chemarea. Prin despărţirea de Fănuş Neagu, literatura şi limba română pierd un mare creator şi un stilist inconfundabil.

Scrierile sale au reflectat o perioadă tulbure şi fluidă a istoriei şi societăţii româneşti; culoarea, metafora, simbolistica din proza lui Fănuş Neagu au creat un adevărat fenomen literar. Un fenomen care nu a rămas doar între coperţile unor volume, ci a devenit şi o şcoală, un fel de a fi în lumea literară din deceniile şapte şi opt.

Fănuş Neagu a iubit cu patimă limba română, a apărat-o cu devotamentul unui soldat şi a îmbogăţit-o cu ardoarea unui apostol.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Kelemen Hunor

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional

Număr de vizualizări :1206


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro