De la vorbe, la fapte: Bookfest 2011

mai 24th, 2011 | By | Category: La Țintă!

Miercuri, 25 mai 2011, ora 11:00, la Romexpo  (Pavilionul C6) va avea loc Festivitatea de deschidere a Salonului Internaţional al cărţii “Bookfest 2011”, ediţia a VI-a. Ungaria, invitata specială a Bookfest 2011, a preluat, la 1 ianuarie 2011, pentru şase luni, preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene. Bookfest 2011 este organizat de Asociaţia Editorilor din România (AER), sub egida Federaţiei Editorilor din România. Încet, încet, ne îndreptăm spre o normalitate literară, în sensul în care, dacă la unele formaţii pe care le îndrăgim, anumiţi actori sau coregrafi trebuie să ne luăm bilete ca să-i vedem sau întâlnim în alte ţări, în domeniul literar, scriitorii dragi nouă vin ei în România. Fie că vorbim de târguri de carte sau festivaluri de literatură, lucrurile par să se înscrie pe un făgaş bun. Anul trecut, la Bookfest, ţara invitată a fost Spania, anul acesta este Ungaria, vecina noastră. AER-ul şi FER-ul au facilitat vizita şi lansarea unor cărţi ale unor scriitori importanţi precum Adam Bodor, Péter Esterházy, Nádas Péter şi a uimitorului Attila Bartis!

Mai sunt, pe lângă scriitori, traducătorii, tineri sau deja consacraţi, care fac stagii în România, care vorbesc despre literatura din alte ţări, care traduc antologii ale unor tineri scriitori sau cărţi deja celebre. Ei sunt, la fel, un element viu, de intermediere între literatura autohtonă şi cea internaţională.

Mâine, la inaugurarea standului Ungariei, recomand iubitorilor de literatură maghiară să nu rateze întâlnirea cu scriitorii lor preferaţi, mai ales că, fie de o parte (literară), fie de cealaltă (publicul cititor), pentru fiecare, aceste întâlniri pot însemna o oportunitate şi o întâlnire unică în viaţă. Poate, acea mare întâlnire, la care visăm cu toţii.

Programul evenimentelor editoriale poate fi consultat la pagina web pusă la dispoziţie de organizatorii Bookfest 2011: http://www.bookfest.ro/Program_Ungaria-4-76

Andra ROTARU

Număr de vizualizări :1561


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro