Daniel Magdal într-un recital extraordinar Beethoven, la ONB

mai 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 25 mai 2011, ora 19:00, Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB) încheie seria recitalurilor propuse în această stagiune cu un recital extraordinar al tenorului Daniel Magdal, binecunoscut publicului bucureștean datorită rolurilor de operă interpretate pe scena ONB, în calitate de invitat. De această dată, artistul va interpreta lied-uri de Beethoven, acompaniat de pianistul Soheil Nasseri, împreună cu care Daniel Magdal a prezentat acest program pentru prima dată la “Bargemusic” din New York, o locație extrem de importantă pentru muzica de cameră, iar de curând la „Piano Salon Christophori” din Berlin. Evenimentul intitulat “Iubire, deznădejde și speranță în lied-urile lui Beethoven” va fi prezentat de Anda Tabacaru Hogea.

Absolvent al Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi în 1991, Daniel Magdal a fost angajat ca solist la Opera Naţională Română din acelaşi oraş până în 1997, an în care s-a stabilit în Germania. De atunci desfăşoară o bogată carieră internaţională, fiind colaborator permanent al unor teatre precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrücken, Schwerin, Berlin sau Praga. La acestea se adaugă participarea la prestigioase festivaluri, precum cele din Mallorca (Spania), Osaka (Japonia) sau Edmonton  (Canada).

Daniel Magdal este un invitat constant al Operei Naţionale Bucureşti, pe scena căreia a interpretat roluri precum: Turiddu din „Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni, Edgardo din „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, Samson din „Samson et Dalila” de Camille Saint – Saëns, Mario Cavaradossi din „Tosca” de Giacomo Puccini, Rodolfo din „La Bohème” de Giacomo Puccini, Don José din „Carmen” de Georges Bizet. Din repertoriul său mai amintim roluri precum Riccardo din „Un ballo in maschera” („Bal mascat”), rolul titular din „Otello”, Alfredo Germont din „La Traviata” – Giuseppe Verdi,  Florestan din “Fidelio” – Ludwig van Beethoven, Nemorino din “L’elisir d’amore” (“Elixirul dragostei”) – Gaetano Donizetti.

Descris de Time Out London ca “unul dintre cei mai talentați tineri muzicieni din New York”, pianistul Soheil Nasseri este invitat permanent să cânte în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii: Alice Tully Hall (Lincoln Center), Weill Recital Hall (Carnegie Hall) și Metropolitan Opera House din New York, Philharmonie Kammermusiksaal și Konzerthaus din Berlin, Purcell Room din London,  Musashino Center din Tokyo, Teatro Comunale din Florența și Teatro Politeama din Palermo. Ca solist concertist, Soheil Nasseri a cântat sub bagheta unor dirijori ca Fabio del Cioppo, Justus Frantz, David LaMarche, John Lopez, Edward Polochick și Ormsby Wilkins. A înregistrat 6 discuri solo la Naxos, Centaur, Mahoor și 21st Century Classical. Tânărul artist a interpretat 24 de piese în premieră mondială, iar 9 compozitori au compus lucrări special pentru el. Născut din părinți iranieni în Santa Monica, California, Soheil Nasseri a studiat privat cu Karl Ulrich Schnabel, înainte de a-și întâlni actualii maeștri, Jerome Lowenthal și Claude Frank. În prezent trăiește la New York și Berlin.

Număr de vizualizări :1513


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro