Arta contemporană românească la Washington

mai 17th, 2011 | By | Category: Eveniment

Câteva mii de vizitatori au participat la evenimentele organizate de Ambasada României în Washington în perioada 7-15 mai 2011, care a marcat o săptămână dedicată Europei, cu evenimente culturale pe întreg teritoriul Statelor Unite. Sâmbătă, 7 mai 2011, a avut loc cea de-a cincea ediţie a EU Open House, un eveniment în cadrul căruia, la Ambasada României în Washington, au fost prezentate dansuri şi cântece populare, au rulat filme despre ţara noastră şi despre oportunităţile de turism. Un segment special în cadrul momentelor pregătite la ambasadă a fost vernisajul unei expoziţii de artă contemporană, organizată şi prezentată de galeria online AtelierMix.ro, ce a adus în faţa vizitatorilor 16 tineri artişti contemporani din România. Reprezentanţii AtelierMix au prezentat lucrările expuse şi elemente despre evoluţia artei contemporane în România.

Mai mult, pe parcursul săptămânii dedicate Europei, expoziţia AtelierMix.ro a fost vernisată în cadrul bibliotecii publice Cleveland Park din Washington, în perioada 10-15 mai 2011.  Deschiderea evenimentului, în seara zilei de 10 mai 2011, a fost marcată de o recepţie la care a participat atât Excelenţa Sa, Adrian Vieriţa, ambasadorul României la Washington, cât şi promotoarea acestui eveniment, Debra Shumate, Branch Manager al Cleveland Park Neighborhood Library.

Artiştii participanţi în acest proiect au fost: Gina Ster, Marius Burhan, Lucian Lupu, Delia Călinescu, Jean Albu, Ovidiu Cloşca, Ruxandra Răileanu, Daniel Tufiș, Matei Enric, Claudiu Ciobanu, Cristian Gaşpar, Dragoş Burlacu, Sorana Tarus, Nectaria Radu, Irina Neacșu, Alexandru Lupșe.

Publicul american şi reprezentanţii comunitaţii româneşti din Washington şi-au arătat admiraţia faţă de calitatea şi originalitatea lucrărilor prezentate şi de diversitatea curentelor artistice prezentate. „Ne bucurăm să vedem şi artişti contemporani”, a declarat George Balfotis, unul dintre participanţi, „am tot vizionat prezentări de icoane şi obiecte tradiţionale la alte ambasade şi acest vernisaj e o gură de aer proaspăt”.

AtelierMix.ro este o galerie online de artă, dedicată exclusiv artiştilor români cu viziune proprie, mod de exprimare autentic şi capabili de a crea artă cu potenţial de patrimoniu.

Scopul proiectului este să obţină vizibilitate naţională şi internaţională pentru artiştii români şi să promoveze accesul unui public cât mai larg la achiziţiile de obiecte de artă autentice.

Număr de vizualizări :999


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro