Alexandru Matei, invitat la “Nepotu’ lui Thoreau”, la Cluj

mai 17th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 18 mai 2011, ora 18:00, în Insomnia Cafe (Str. Universităţii nr 2, Cluj), va avea loc o nouă ediţie a evenimentului cultural “Nepotu’ lui Thoreau”, invitat: eseistul Alexandru Matei. Moderator: Valentin Derevlean. Gazde: François Bréda, Ştefan Manasia, Szántai János.

Doctor în litere şi lector universitar, Alexandru Matei predă istoria literaturii franceze la Universitatea „Spiru Haret“, din Bucureşti. A primit Premiul Asociaţiei de Literatură Generală şi Comparată pentru volumul “Ultimele zile din viaţa literaturii” (2008). În toamna acestui an, Editura L’Harmattan din Paris îi va lansa un volum de teorie şi critică literară. A publicat eseuri, cronici şi recenzii în cele mai importante reviste culturale din ţara noastră, precum şi în reviste ştiinţifice şi volume colective din România, Franţa, Serbia şi Estonia. În 2007, a fost ales cel mai bun tânăr eseist român, în urma unei anchete iniţiate de Revista „22“. Cel mai recent volum publicat, “Mormântul comunismului românesc”, a apărut în 2011, la Ibu Publishing.

Număr de vizualizări :13562


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro