“Instincte canibalice” de Liviu Ofileanu

mai 15th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura ATU a apărut volumul de poezie “Instincte canibalice” de Liviu Ofileanu. Coordonatorul colecţiei „Raftul de poezie”: Mihai Curtean.

“Avem în faţă un volum de poezie construit pe un schelet epic, cu subiect real şi asumat: poemele se leagă şi converg spre un deznodământ, fără a fi însă doar bucăţi dintr-un lung poem în proză, pentru că autorul introduce tot felul de digresiuni şi mici escapade lirice asumate cu cinism, care îl salvează de la un prozaism în exces, creând, în acelaşi timp, un efect puternic prin contrastul dintre narare şi expresia poetică. Avem de-a face, în cazul acestei construcţii atent premeditate, cu asumarea unui personaj.”, a scris Mihai Curtean pe coperta a patra a volumului.

Liviu Ofileanu s-a născut la Hunedoara, la 6 septembrie 1972. A debutat literar în revista Kilometrul zero, în 1994. În perioada 1990-2003, a frecventat cenaclurile „Lucian Blaga” si

„Katharsis”, realizând si emisiuni la Radio Sica din Hunedoara. A publicat în revistele Viaţa românească, Vatra veche, Dacia literară, Steaua, Agero Stuttgart, Semne, Poezia, Oglinda literară, Arhipelag, Axioma, Ardealul literar si artistic, Algoritm literar, Provincia Corvina, Opinii culturale, Sinteze literare, Fereastra, Literaria, Citadela, Constelaţia Dragonului. A obţinut Premiul I si Premiul Editurii Emia la Festivalul interjudeţean „Vlaicu Bârna”, Brad, 2002, Premiul revistei Viaţa Românească la Concursul naţional de poezie „Porni Luceafărul…”, Botosani, 2002, Premiul I si premiul „Ioanid Romanescu” al Muzeului Literaturii Române din Iasi, Premiile revistelor Convorbiri literare si Sinteze literare la Festivalul naţional de poezie „Costache Conachi”, Tecuci, 2002, Premiul revistei Steaua la Concursul naţional de poezie „Aron Cotrus”, Mediaş, 2002, Diplomă acordată de Societatea Scriitorilor „C. Negri”, Filiala Ploiesti, 2002, Premiul „Octavian Goga”, Cluj, 2009, Premiul I la Concursul Naţional de Poezie organizat de Fundaţia EDO Bucuresti, 2010, Premiul I la Festivalul Naţional de Poezie „Agatha Grigorescu Bacovia”, Mizil, 2010, si Premiul Orfeu al Scriitorilor Danubieni Mehedinţi, la Festivalul Naţional de Poezie „Nicolae Drăgan”, Gâlda de Jos, 2010. A publicat volumul de poezii „Corigent la fericire”, Editura Emia, Deva, 2003. În prezent, este redactor la revista Algoritm literar din Călan.

Număr de vizualizări :2266


One Comment to ““Instincte canibalice” de Liviu Ofileanu”

  1. geo m. spune:

    Tardiva stirea. Recentul volum semnat Liviu Ofileanu este ATLANTIC , aparut la Editura InfoArtMedia din Sibiu si prezentat de Silviu Guga si Ioan Radu Vacarescu.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro