Volumul “A treia viaţă” de Hedi Fried, lansat la Bucureşti, în prezenţa autoarei

apr. 29th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 4 mai 2011, ora 14:00, la Muzeul George Enescu (Calea Victoriei nr. 141, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului “A treia viaţă” de Hedi Fried, Editura Vremea. Despre volum vor vorbi: scriitoarea Doina Jela, Silvia Colfescu, directorul Editurii Vremea şi Hedi Fried, autoarea cărţii.

Fiică a unei familii de intelectuali evrei din Sighet, Hédi Fried a fost deportată la Auschwitz împreună cu întreaga familie, în perioada ocupaţiei maghiare a Ardealului de nord. A supravieţuit, împreună cu sora sa, şi a ales să trăiască în Suedia. Istoria deportării ei şi cea a inserării dificile într-o nouă societate au fost scrise în două cărţi, apărute deja în limba română (Frânturi dintr-o viaţă; Drumul la şi de la Auschwitz. Întoarcere la viaţă).

Personalitate marcantă a societăţii civile suedeze, Hédi Fried s-a remarcat prin activitatea neobosită pusa în slujba idealului înţelegerii şi bunei convieţuiri între oameni. Eforturile ei de a face cunoscut coşmarul Holocaustului sunt concretizate în volumul “Pendulul vieţii”.

De profesie psiholog, Hédi Fried a oferit, de mulţi ani încoace, consiliere şi tratament supravieţuitorilor Holocaustului stabiliţi în Suedia. Autoarea a organizat un centru în care aceşti oameni suferind de traume profunde să fie întâmpinaţi cu căldură şi înţeleşi, iar experienţa aceasta este descrisă în volumul “A treia viaţă”.

Număr de vizualizări :1596


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro