Reuniunea Consiliului Miniştrilor Culturii din Sud Estul Europei, la Bucureşti

apr. 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 15 aprilie 2011, în Sala Oglinzilor de la Muzeul Naţional de Artă al României (Bucureşti), va avea loc Reuniunea Consiliului Miniştrilor Culturii din Sud-Estul Europei. La eveniment vor participa delegaţiile oficiale ale tuturor celor 11 state membre ale Consiliului, invitatul permanent din partea Consiliului Europei, delegatul observator din partea Austriei, precum şi invitaţi din Armenia, Azerbaijan, Georgia şi Republica Moldova. Lucrările Reuniunii vor fi prezidate de Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România, domnul Kelemen Hunor.

După ceremonia de deschidere a lucrărilor, vor urma discuţii asupra documentelor Reuniunii, prezentarea unor proiecte culturale relevante şi a programelor de cooperare din cadrul organizaţiilor internaţionale. De asemenea, urmare a iniţiativei României, vor avea loc discuţii consultative asupra posibilităţii creării unui organism similar CoMoCoSEE în zona Mării Negre şi a Caucazului de Sud. Reuniunea se va încheia cu adoptarea Declaraţiei de la Bucureşti şi semnarea unui Appendix al Cartei CoMoCoSEE.

Reuniunea de la Bucureşti marchează sfârşitul anului în care preşedinţia Consiliului a fost deţinută de România. La finalul acestei Reuniuni, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România, domnul Kelemen Hunor, va preda preşedinţia Consiliului domnului Predrag Marković, Ministrul Culturii, Informaţiilor şi Societăţii Informaţionale din Serbia.

Consiliul Miniştrilor Culturii din Sud-Estul Europei este un organism de cooperare interguvernamentală, constituit prin semnarea, de către cele 11 state membre, a Cartei CoMoCoSEE, la 31 martie 2005, la Copenhaga. Obiectivul CoMoCoSEE este de a întări cooperarea culturală regională şi prezervarea patrimoniului cultural din statele membre. Preşedinţia CoMoCoSEE este exercitată anual, prin rotaţie, de către miniştrii Culturii din statele membre.

Număr de vizualizări :1225


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro