Jiri Kylian, cel mai important coregraf al lumii, va evolua pe scena Operei Naţionale Bucureşti

apr. 14th, 2011 | By | Category: Postcard

Duminică, 1 mai 2011, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, va avea loc premiera naţională a spectacolului „Falling Angels”, o creaţie de referinţă concepută în jurul unor teme precum lupta pentru perfecţiune, în care va evolua cel mai important coregraf contemporan- Jiri Kylian.

Spectacolul va fi pus în scenă la Bucureşti de Nancy Euverink, asistentă a coregrafului Jiri Kylian. Muzica este compusă de Steve Reich („Drumming”, partea I), costumele sunt create de Joke Visser, luminiile poartă semnătura lui de Joop Caboort, iar coordonarea tehnică a producţiei va fi asigurată de Erik van Houten.

Omagiu adus femeilor balerine, “Falling Angels” este o lucrare coregrafică creată pentru opt interprete, un spectacol despre artişti şi arta lor, o coregrafie a cărei montare va aduce compania de balet a Operei Naţionale Bucureşti în rândul celor mai importante trupe de balet din lume.

Un scurt montaj cu secvenţe din repetiţiile pentru pregătirea acestui eveniment se găsesc la pagina web: http://my.operanb.ro/component/option,com_frontpage/Itemid,1/lang,ro/

Număr de vizualizări :1850


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro